Nieuws Mechelen Adecco werft 240 nieuwe mensen aan

Adecco werft 240 nieuwe mensen aan

Adecco werft 240 nieuwe mensen aan

MECHELEN – BORNEM – LIER – HEIST-OP-DEN-BERG – HR-dienstenleverancier Adecco werft tussen nu en begin 2022 zo’n 240 nieuwe mensen aan. In de eerste plaats breidt het bedrijf zijn eigen team van hr-experten uit, maar Adecco wenst ook zijn vijver met talenten te vergroten om kmo’s sneller de juiste profielen aan te reiken via outsourcing. Reden voor het grote aantal vacatures is de huidige arbeidskrapte.

“De vraag vanuit de bedrijfswereld voor personeelsondersteuning lag nog nooit zo hoog en zal in 2022 alleen maar toenemen. De coronacrisis heeft de war for talent een nieuwe boost gegeven”, stelt Jan Dekeyser, Country Head van Adecco in België.

De coronacrisis heeft het aantal openstaande vacatures in België naar historische hoogtes gestuwd terwijl er de voorbije 13 jaar nooit minder Belgen zonder job zaten. Dat conflict tussen vraag en aanbod zorgt ervoor dat onze bedrijven met de handen in het haar zitten om de juiste talenten aan te trekken. Adecco haalt daarom met het oog op 2022 extra hr-experten aan boord.

“Permanente rekrutering is doorheen de coronacrisis voor veel bedrijven belangrijker geworden. Daar zijn we dan ook sterker op gaan inzetten. Daarnaast is de vraag naar outsourcing toegenomen. Bedrijven willen zich kunnen focussen op hun kernactiviteit. Dat ze zich niet langer moeten bezig houden met bijvoorbeeld dossierbeheer of het uitbaten van een callcenter – en daar dus ook de juiste mensen voor vinden – is voor bedrijven een belangrijke reden geworden om sneller beroep te doen op externe ondersteuning”, zegt Jan Dekeyser, Country Head Adecco in België

Volgens Adecco zal het arbeidstekort in 2022 alleen maar verder toenemen. Vooral voor kleinere ondernemingen wil Adecco een grotere rol spelen via hr-advies. “Kleine ondernemingen hebben vaak niet de mogelijkheid om een uitgebreide hr-afdeling uit te bouwen. Daarom willen we hen beter als adviseur ondersteunen via onze lokale kantoren. We merken dat daar nood aan is. Zeker in ons land, waar een sterke kmo-cultuur gevestigd is.”

De coronacrisis maakte ook bepaalde arbeidsvoorwaarden – zoals telewerk – prioritair voor veel werkzoekenden. Dat neemt niet weg dat een job dichtbij minder interessant is geworden. “Doorheen de coronacrisis zijn we het gewoon geworden om meer van thuis uit te werken of hybride te werken. Maar een job dichtbij huis is daardoor niet minder belangrijk geworden. Integendeel: we zijn de combinatie van thuiswerken met dicht bij thuis werken nog meer gaan appreciëren”, besluit Jan Dekeyser.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.