Advipro opent trainingscentrum met cleanroom

[caption id="attachment_24326" align="alignleft" width="378"] De directie van Advipro: vlnr Peter Scheyltjens, Toon Witvrouwen en Kristel Patteet.[/caption]

Advipro, dat vestigingen heeft in Lille en Willebroek, opent in zijn hoofdkantoor in Lille een ultramodern trainingscentrum met cleanroom. Het bedrijf helpt farmaceutische bedrijven om geneesmiddelen te produceren die veilig zijn voor de patiënt.

Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving waar geneesmiddelen of microchips geproduceerd worden. Advipro heeft zo’n werkende cleanroom in haar hoofdkwartier in Lille geïnstalleerd, en dat is in Europa uniek, aangezien Advipro zelf niets produceert, maar klanten in de farmaceutische, biomedische en hoogtechnologische sectoren ondersteunt met allerlei diensten en kennis.

Opleiding

Met het trainingscentrum en de cleanroom die donderdag geopend werden, kan Advipro zeer specifieke opleidingen aanbieden. “België vormt het centrum van de wereld op het vlak van Life Sciences, een innovatieve en technologie-intensieve sector gericht op de gezondheid van mens en dier. Vorig jaar versterkte ons land zijn positie als speler van wereldformaat op het vlak van farmaceutische ontwikkeling en productie, met een directe tewerkstelling van 35.250 werknemers (bron: pharma.be). De vraag naar ervaren en opgeleide mensen was nog nooit zo hoog", zegt CEO Peter Scheyltjens van Advipro.

“Er zijn heel wat opkomende technologieën, bijvoorbeeld op het vlak van immunotherapie, en er is nu al een tekort aan gekwalificeerde mensen. Vaak kunnen die enkel on the job worden opgeleid, in het hart van een biofarmaceutisch bedrijf. Daarom investeerden we in de toekomst van ons bedrijf en in het talent van onze medewerkers. We zijn de enige in onze sector die mensen in een eigen realistische, werkende faciliteit kunnen opleiden zonder dat dit de kritische productie van vb. geneesmiddelen beïnvloedt.”

Advipro geeft aan branche-organisaties en sectorfederaties de mogelijkheid om de faciliteiten te gebruiken om nationale en internationale experten aan het woord te laten tijdens opleidingen of netwerkingevents.