Nieuws Mechelen AED Group en Event Masters werken samen in Willebroeks vaccinatiecentrum

AED Group en Event Masters werken samen in Willebroeks vaccinatiecentrum

Genrebeeld vaccinatiecentrum.

AED Group en Event Masters werken samen in Willebroeks vaccinatiecentrum

WILLEBROEK – Het vaccinatiecentrum van Willebroek is zo goed als klaar voor gebruik. Zaterdagnamiddag kwam Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur, Bart Somers (Open VLD) al een kijkje nemen. De inrichting en exploitatie van het centrum werd uitbesteed aan de Willebroekse bedrijven AED Group en Event Masters.

Het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Willebroek bevindt zich in de gebouwen van AED Group in bedrijvenpark De Veert. Het is ook AED Group, actief in de evenementensector, dat instond voor de inrichting van de hal. Een andere onderneming uit die sector, Event Masters, zal zich bezighouden met de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum.

“Vanaf 15 februari zijn we volledig operationeel”, zegt Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA). “Ondertussen starten we met een campagne om onze inwoners te motiveren om zich te laten vaccineren.” In het vaccinatiecentrum zijn vier lijnen voorzien. Opmerkelijk is dat de locatie volledig is uitgerust met een desinfectiesysteem van Luxibel, een dochteronderneming van AED Group. De installatie zorgt voor de ontsmetting van de binnenlucht door middel van UVC ventilatiecilinders die rekening houden met de luchtcirculatie. Dit betekent dat de aanwezige lucht in de ruimte permanent ontsmet wordt met UVC lichttechnologie. Het revolutionaire systeem werd in het voorjaar van 2020 ontwikkeld door AED en wordt momenteel al in 32 landen over de hele wereld verdeeld. “Het ventilatiesysteem trekt de nanodrops weg van boven de hoofden van de mensen. Het UVC-licht binnenin vernietigt alle bacteriën en virussen”, legt Glenn Roggeman, CEO van AED Group, uit.

Minister Somers was onder de indruk van de snelheid waarmee het vaccinatiecentrum werd ingericht. “Er wordt vaak al eens smalend gedaan over onze vaccinatiestrategie, maar we hebben in Vlaanderen meer dan 90 centra terwijl ze er in Nederland slechts 40 hebben voor het hele land. We zullen tot 200.000 spuitjes per dag kunnen zetten en op kruissnelheid zullen er 1200 mensen voltijds werken in de centra.”

www.willebroek.be/vrijwilliger-vaccinatiecentrum

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.