Nieuws Mechelen Aerts Trucks bouwt nieuwe hoofdzetel aan N16

Aerts Trucks bouwt nieuwe hoofdzetel aan N16

Aerts Trucks bouwt nieuwe hoofdzetel aan N16

Aerts Trucks gelooft in de toekomst en bewijst dat met de bouw van een nieuwe hoofdzetel langs de N16 in Bornem. Het bedrijf verwierf daar enkele jaren geleden de terreinen van Nutricia en is intussen gestart met de bouw van het complex. “We rekenen op een bouwtijd van 18 maanden, zodat we tegen begin 2018 onze nieuwe hoofdzetel kunnen openen”, aldus afgevaardigd bestuurder Bert Aerts. De werken worden uitgevoerd door Vandewalle IBC uit Aalter.

De nieuwe hoofdzetel zal volledig gericht zijn op bedrijfsvoertuigen. “Wij mikken hier op een hoogstaande service voor zowel vrachtwagens als bestelwagens en uiteraard zullen wij ook hier de merken DAF en Fiat Professional blijven vertegenwoordigen”, zegt Bert Aerts. “Wij zullen in onze nieuwe gebouwen inzetten op service en verkoop. Met een ultramoderne werkplaats, maar ook met een ruime showroom waar zowel DAF vrachtwagens, Fiat Professional bestelwagens als toebehoren voor beide productranges tentoongesteld zullen worden.”

Daarnaast komen er in het nieuwe gebouw ook nog trainingslokalen en een afleverzone voor klanten die hun nieuwe voertuigen komen ophalen. Het gebouw beschikt over een ruime klantenontvangstruimte voor chauffeurs die wachten op de herstelling van hun voertuig. Voor internationale chauffeurs is zelfs een overnachtingsruimte beschikbaar met sanitair.

Meer en meer levert Aerts Trucks nieuwe voertuigen uit een zeer ruime voorraad. Om die in optimale omstandigheden te stockeren, is gekozen voor een kelderparking met een oppervlakte van meer dan 2.000 m².

De nieuwe hoofdzetel van Aerts Trucks is strategisch zeer goed gelegen, zowel qua bereikbaarheid als qua visibiliteit. De N16 is immers een belangrijke verbindingsweg tussen E17, A12 en E19. Bovendien ligt Bornem op een knooppunt van spoor- en waterwegen en neemt de regio Klein-Brabant/Vaartland in België een erg sterke positie in op logistiek vlak.

Aerts Trucks houdt bij de bouw van zijn nieuwe complex rekening met zowel het milieu als de arbeidsomstandigheden. “We bouwen zo energie-efficiënt mogelijk met zonnepanelen, warmtepompen die instaan voor de verwarming en de koeling, LED-verlichting en recuperatie van water. Bovendien kiezen we voor beglazing met hoge isolatiecoëfficiënten en zullen we met energiespecialisten nog verder zoeken naar oplossingen om energie te besparen of op milieuvriendelijke wijze energie op te wekken”, zegt Bert Aerts.

De werkplaats zal aan de strengste milieuvereisten voldoen en werken met volledig gescheiden afvalstromen. Het bedrijf – dat zijn wortels in Bornem heeft – wil voor zijn werknemers de meest ideale werkomstandigheden creëren, zowel in de werkplaats als in de kantoren. Dat betekent dat Aerts Trucks resoluut kiest voor een gebouw met veel lichtinval en voor ergonomische werkomstandigheden. Aerts Trucks gaat de komende maanden op zoek naar een tiental extra medewerkers om de groei en het bestaande serviceniveau verder te ondersteunen. Meer info over de vacatures vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.