Nieuws Mechelen Agrarische bedrijven in de kijker

Agrarische bedrijven in de kijker

Agrarische bedrijven in de kijker

Foto Hooibeekhoeve.

Foto Hooibeekhoeve.

Negen agrarische bedrijven uit Heist-op-den-Berg en omstreken tonen op Landbouwdag 10 september aan de Heereweg in Wiekevorst hun unieke producten.

De agrarische ondernemers zijn te vinden op het Lekkers met Streken-terras. Met Lekkers met Streken wil de provincie Antwerpen zijn rijkdom aan hoeve- en streekproducten promoten en de ondernemers achter dit streeklekkers ondersteunen. Streken verwijst naar de vier toeristische regio’s: kunststeden Antwerpen en Mechelen, Antwerpse Kempen en Scheldeland.

Op de Landbouwdag die officieel wordt geopend door gedeputeerde voor Platteland Peter Bellens presenteert boerderij De Witte Lelie uit Wiekevorst haar hoevezuivel. Van verse melk van het eigen vee maakt dit familiebedrijf boter, plattekaas, yoghurt, ijs en verschillende desserten.

Microbrouwerij Achilles uit Wiekevorst is aanwezig met haar Serafijnbieren en Johan en Griet Vermeiren – Van Olmen van Op Het Veld uit Bevel bieden hun aardbeien, aardbeiensap en confituren te koop aan.

Jonas, Matthias en Evi Vercammen van tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen uit Berlaar zijn aanwezig met hun vollegrondgroenten.

Hoeve Van Loock uit Booischot toont zijn kazen, gemaakt van de melk van het eigen melkvee.

De andere aanwezige bedrijven zijn ’t Zwarthof uit Zoersel met runds- en lamsvlees, saffraan en afgeleide producten van Belgische Saffraan uit Morkhoven, noten en olie van Migino (Grandeli) uit Hove, en fruitsappen van Notelteirs uit Broechem.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.