Alcon Puurs Foto: Joris Herregods

Alcon pompt 35 miljoen euro in sites van Bornem en Puurs

De Amerikaanse medische speler Alcon gaat 35 miljoen euro investeren in twee Belgische sites. In Bornem neemt men een nieuw magazijn in gebruik en in Puurs wordt de productiefaciliteit uitgebreid, zo kondigt het bedrijf maandag aan.

Alcon focust al decennia op oogverzorging en werkte vroeger lang onder de vleugels van Nestlé en later Novartis. Sinds 2019 staat het beursgenoteerde bedrijf opnieuw op eigen benen. In ons land specialiseerde Alcon zich in het maken van chirurgische pakketten voor oogoperaties. Ziekenhuizen en artsen kunnen die pakketten dan zelf samenstellen – de zogenaamde ‘Custom Paks’.

In Bornem start de wereldwijde distributie van die chirurgische componenten. De pakketten gaan onder andere naar tal van Europese ziekenhuizen. De oppervlakte van de site in Bornem verdubbelt met de investering van 16.000 naar 32.000 vierkante meter.

“België is een belangrijke hub voor ons”, zegt de uit de Verenigde Staten overgevlogen vice-president Hakan Erdemir. “Met deze 35 miljoen euro tonen we ons engagement. De laatste vijf jaar kunnen wij heel erg mooie cijfers voorleggen.”

Alcon stelt in ons land 450 mensen tewerk en werd enkele jaren geleden geschat op 28 miljard Zwitserse frank (24 miljard euro).