Nieuws Mechelen Alle zorgen onder één dak bij Vaartland

Alle zorgen onder één dak bij Vaartland

Alle zorgen onder één dak bij Vaartland

WILLEBROEK – Onderneemsters en psychologen Marloes Eekman en Neanke Van Antwerpen openden op maandag 15 februari een nieuwe multidisciplinaire groepspraktijk in de Overwinningsstraat 101 in Willebroek.

De Groepspraktijk Vaartland werd door Marloes en Neanke opgericht onder het motto ‘Samen Sterk’.  Marloes en Neanke zijn niet aan hun proefstuk toe. Beiden bouwden ze de groepspraktijk Arnica op. Eerste startte Neanke met de praktijk in Lint en enkele jaren laten bundelden ze hun krachten en opende Marloes ook onder de naam Arnica een tweede vestiging in Willebroek. Als coördinatoren merkten zij dat de psychologen en logopedisten van Arnica zeer waardevol werk leverden, maar dat het rechtstreeks kunnen samenwerken met andere hulpverleners een zeer grote meerwaarde zou zijn.

Marloes en Neanke gingen samen op zoek naar hoe ze dit soort directe samenwerkingsverbanden konden creëren. Met het vroegere bankkantoor van Argenta in de Willebroekse Overwinningsstraat werd een mooie en geschikte locatie gevonden om dit in de praktijk te verwezenlijken. Deze week ging Vaartland van start.

Het doel van Vaartland is om allerhande hulpverleners te verenigen. “Niet enkel voor de patiënt is dit een meerwaarde, maar ook voor de hulpverleners zelf is het zeer waardevol om samen in Vaartland te zitten. Men kan snel beroep doen op elkaar, interne doorverwijzingen verlopen vlotter, er is tijd en ruimte voor overleg, men is goed vertrouwd met de werkwijze van de collega en men kan snel en efficiënt expertises uitwisselen”, klinkt het bij Marloes en Neanke.

In maart en april 2021 maken ook een kinesist, psychomotorische therapeut, een diëtist en een huisarts deel uit van het Vaartland-team. Verder zijn ze nog op zoek naar collega’s uit de medische en paramedische sector.

praktijkvaartland.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.