Nieuws Mechelen Altijd terrasjesweer in Mechelen dankzij verwarmde dekentjes

Altijd terrasjesweer in Mechelen dankzij verwarmde dekentjes

Christian Michiels en Marina De Bie testen de warmtedekens uit

Altijd terrasjesweer in Mechelen dankzij verwarmde dekentjes

In Mechelen is ‘terrasjesweer’ niet enkel voorbehouden voor de zomer. Stad Mechelen helpt de horeca-uitbaters bij de aankoop van verwarmde dekens en betaalt de helft van de aankoopsom terug. Hierdoor kan er langer buiten gezeten worden op een milieuvriendelijke manier.

In 2020 al sloegen Stad Mechelen en de Mechelse horeca de handen in elkaar om de terrassen te voorzien van gewone dekentjes. Daarin gaan ze nu een stap verder. Stad Mechelen betaalt 45 euro, de helft van de aankoopsom van elk aangekocht warmtedeken (90 euro) aan de deelnemende horeca. De warmtedekens van het merk Stoov zijn draadloos en verwarmen de terrasganger via infrarood. Het deken ligt onder het zitvlak en de rug en is dus stijlvol en subtiel.

De dekens werden door AMAi gelabeld met het logo van de European Green Leaf Award. In 2020 won Stad Mechelen deze award en het prijzengeld van 75.000 euro. Met dat geld kocht de stad vorig jaar al verschillende duurzame gebruiksvoorwerpen voor de Mechelse horeca, zoals de Billiecup, bamboerietjes, fleecedekentjes en luchtzuiverende planten.

Horeca steunen

“In coronatijden wordt een strijd gevoerd om ons horeca- en handelsleven in de stad te ondersteunen maar toch de veiligheid en de gezondheid van onze inwoners en bezoekers voorop te stellen”, zegt schepen van economie Greet Geypen. “Winterterrassen vormen hierop een mooi antwoord en zorgen bovendien voor een gezellige sfeer in de stad. Als we willen dat horecaondernemers omzet willen blijven draaien en dat op een veilige en duurzame manier doen, moeten we hen maximaal blijven ondersteunen.”

De verwarmde dekens liggen vanaf deze week op de terrassen van Makadam, LIEF, ’t Hof bySONder, Carlton, café ’t Pleintje, Brasserie Jjem’s en de Korenmet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.