TWEG_jurgen-139

Amerikaans succesverhaal lonkt voor Twegos

MECHELEN - Het Mechelse HR-tech bedrijf Twegos werd geselecteerd door Entrepreneurs Roundtable Accelerator (ERA), de leidinggevende tech accelerator in NY, om sneller voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten.

Twegos is een HR analytics bedrijf dat de fit voorspelt tussen een kandidaat werknemer en de bedrijfscultuur. Het werd geselecteerd samen met een selecte groep starters uit de Benelux die ERA dit najaar zal begeleiden. Het in New York gevestigde filiaal van Twegos kan zo sneller z’n stempel drukken op de Amerikaanse bedrijfswereld en meer klanten binnenhalen.

Twegos neemt specifiek deel aan het Flanders New York Accelerator-programma dat ondersteund wordt door imec.istart, Flanders Investment & Trade en Belcham.

Voor Jurgen Noël, medeoprichter en coo van Twegos, is dit uitzonderlijk goed nieuws. "We zijn bijzonder blij dat we door ERA werden geselecteerd. Voor ons betekent dit welgekomen hulp bij onze opstart in de Verenigde Staten enerzijds, en onmiddellijk een aantal nieuwe, extra Amerikaanse klanten en prospects die zich inmiddels al aandienden, anderzijds."

Veel interesse

Catalina Daniels, venture partner bij ERA:: "We zijn bijzonder blij met de deelname van Twegos aan Flanders New York Accelerator. Om geselecteerd te worden, moeten bedrijven aantonen dat ze een wereldspeler in hun vakgebied kunnen worden en dat ze in de Verenigde Staten succesvol kunnen zijn. Vroeg in het programma was het duidelijk dat er veel interesse is voor de oplossingen die Twegos aanbiedt. Ik heb er alle vertrouwen in dat hun klantenportefeuille snel kan aangroeien en dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan in de Verenigde Staten."

Dat de Amerikaanse markt belangrijk is voor Twegos, beaamt Jurgen Noël. "Van bij het begin van Twegos is de Amerikaanse markt een belangrijk doel geweest. Nu hebben we hier voet aan de grond en kunnen we verder focussen op onze groei in deze markt. De recente aanwerving van Sean Masters als business development director van onze Amerikaanse vestiging toont hoe belangrijk deze markt voor Twegos is."