Nieuws Mechelen Amerikaanse multinational opent vestiging in Mechelen

Amerikaanse multinational opent vestiging in Mechelen

empty cockpit of vehicle, HUD(Head Up Display) and digital speedometer, autonomous car

Amerikaanse multinational opent vestiging in Mechelen

MECHELEN – De Amerikaanse multinational Omnivision opent een R&D centrum in Mechelen. Omnivision is gespecialiseerd in beeldsensoren. In Mechelen zullen 18 mensen werken aan die digitale beeldsensoren.

Omnivision heeft zijn hoofdkwartier in Californië maar is in handen van Chinese eigenaars. Op de CES technologiebeurs in Las Vegas kondigde Omnivision vorige week al aan dat het bijkomende locaties zou openen voor R&D.

In Mechelen kunnen 18 mensen aan de slag om er te werken aan digitale beeldsensoren die voor diverse toepassingen kunnen worden gebruikt. Volgens Omnivision zelf is het bedrijf een toonaangevend ‘fabless’ halfgeleidermerk voor elektronische toestellen en componenten. ‘Fabless’ betekent dat een bedrijf zich toespitst op het ontwerpen en verkopen van producten zonder zelf over fysieke productiecapaciteit te beschikken.

Op de CES beurs stelde Omnivision ’s wereld kleinste 200 megapixelbeeldsensor voor. Die levert hoge beeldkwaliteit voor smartphones. Het bedrijf is ook actief in de auto-industrie en in de medische sector, voor beveiliging, robotica en virtual en augmented reality.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Recordjaar voor Robojob

HEIST-OP-DEN-BERG - 2021 was voor RoboJob een absoluut topjaar. Nooit eerder wist de Belgische specialist in CNC-automatisering zoveel robotsystemen te… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.