annaretto Foto: Annaretto

Ann levert lekkernijen met foodtruck Annaretto

Wil je de bezoekers van je privé- of bedrijfsfeestje trakteren op een lekkernij? Dan kan je voortaan foodtruck Annaretto uit Booischot (Heist-op-den-Berg) inschakelen. Bezielster Ann Van Steenbergen (50) bekwaamde zich in ijsbereidingen en biedt ook nog ander lekkers aan.

Zaakvoerster van Annaretto Ann Van Steenbergen werkt voltijds in de reissector. Ze helpt klanten met het uitstippelen van wereldwijde zakenreizen. “Tijdens corona kon er niet meer gereisd worden”, zegt ze. “Om bezig te blijven en onder de mensen te komen, ben ik toen bij Syntra een opleiding ijsbereidingen gaan volgen. Ik had er ook al langer interesse in.”

Intussen richtte Ann een eigen foodtruck in waarmee ze al enkele evenementen verzorgde. “Ik mik vooral op privé-evenementen zoals trouw- of communiefeestjes en op bedrijfsevents. Grotere festivals doe ik liever niet”, zegt ze. “Omdat ik voor mijn vaste job minstens acht uur per dag neerzit, ben ik blij dat ik eens kan rondrijden.”

Croffle

De Italiaanse gelato die Ann aanbiedt, bereidt ze volledig zelf. Ook op haar menu: Luikse wafels en croissantwafels, ook bekend als croffles. “De oorsprong van croffles ligt in Zuid-Korea”, zegt ze. “Je kunt er eindeloze creaties mee maken, zowel zoet als hartig. Je kunt ze vullen of je kunt er garnituur bovenop doen. Bovendien is zo’n croissantwafel interessant tijdens de koudere periodes, wanneer ijsjes minder in trek zijn.”

Intussen lopen de aanvragen voor Anns foodtruck binnen. “Maar door het slechte weer is dat niet zo evident”, zegt Ann. “Er zijn zelfs enkele afzeggingen geweest. Een spijtige zaak, maar deze sector is nu eenmaal heel weersgebonden. Mensen die er voltijds inzitten, klagen enorm. Ik heb natuurlijk wel mijn vaste job waar ik altijd op kan terugvallen. Voor mij is dit dus meer een hobby die ik graag wil verderzetten. Als het op termijn echt heel goed blijkt te werken, zal ik eens moeten overwegen hoe ik de toekomst zie, maar zo ver zijn we nog niet.”