Antilope De Bie – Nieuwe drukpers Antilope De Bie is de eerste drukkerij in de Benelux die met de nieuwe drukpers aan de slag gaat. Foto: rr

Antilope De Bie investeert in baanbrekende digitale drukpers

Antilope De Bie Printing heeft als eerste drukkerij in de Benelux de splinternieuwe HP Indigo 15K HD full-option digitale drukpers in gebruik genomen. Een indrukwekkende machine van bijna 10 meter lang die digitaal drukwerk naar een topniveau brengt.

“Toonaangevend en baanbrekend”, klinkt het bij de fabrikant HP, die deze unieke digitale pers de passende bijnaam ‘Yes Press’ gaf. Daar is drukkerij Antilope De Bie het helemaal mee eens. “Deze drukpers blinkt uit op verschillende vlakken. De huidige digitale drukpersen die nu door de meeste andere drukkerijen gebruikt worden, kunnen meestal maar tot vier kleuren drukken en beperken zich tot een groot A3 formaat. Deze nieuwe drukpers kan in één doorgang maar liefst zeven kleuren R/V (Recto verso) tegelijk drukken wat een veel ruimer kleurbereik biedt”, legt CEO Bart De Bie uit.

“Bovendien is het formaat van het drukvel geen A3 ,maar 500x700mm. Dat maakt deze pers echt uniek. Het drukresultaat is bovendien haarscherp door de high definition output van de pers. Zelfs zeer gedetailleerde afbeeldingen en heel kleine tekst worden perfect gedrukt. We kunnen ook volop personaliseren en op elk drukvel een andere foto en tekst voorzien.”

Een extra pluspunt is dat de pers zeer duurzaam is, wat volledig past bij de visie van Antilope De Bie. “De pers produceert minder afval, omdat er geen inschiet nodig is om op kleur te komen. De drukpers kan ook 97% van alle speciale Pantone-kleuren (gestandaardiseerde kleuren) drukken, zonder daar een speciale kleur voor hoeven te mengen.”

“Het hele team kijkt ernaar uit om met deze revolutionaire nieuwe digitale drukpers aan de slag te gaan. We zijn altijd op zoek naar nieuwe innovatiemogelijkheden om ons drukwerk nog beter te maken. Met deze ‘drukpers van de toekomst’ kunnen we aan onze klanten de hoogste digitale drukkwaliteit leveren voor kleine en middelgrote oplagen”, sluit De Bie af.

Voor meer informatie kan je terecht op antilopedebie.be.