Antilope verkoopt kartonnageafdeling aan Rembrandt Verpakking

AntilopePrintingAntilope Kartonnage, een dochteronderneming van Antilope lnvest uit Lier, maakt sinds kort deel uit van Rembrandt Verpakking uit Aarschot. Beide bedrijven bereikten onlangs een akkoord over de verkoop van de aandelen van de kartonnageafdeling. Deze verkoop kadert volgens het Lierse familiebedrijf binnen de sterk verschillende klantverwachtingen en noodzaak aan specialisatie in de printing en kartonnage markt. “Kartonnage is een markt waar schaalgrootte, een industriële focus, een ultra gespecialiseerd machinepark en grote productiebatches bepalend zijn”, klinkt het in een mededeling. Antilope Printing maakt geen deel uit van deze overdracht.

Rembrandt Verpakking is een kartonnagebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat en gespecialiseerd is in het bedrukken en verwerken van vlakkarton. Door het samengaan ontstaat er een groep met een omzet van 10.000.000 euro, vijftig werknemers en uitgerust met de allernieuwste machines. Op die manier wil het Aarschotse bedrijf de dienstverlening en competitiviteit versterken. “Voorlopig zal er voor de klant niets veranderen”, aldus Carl Michiels, CEO Rembrandt Verpakking. “De productie zal de eerstkomende maanden in Lier blijven.” Antilope Kartonnage is lid van de European Carton Makers Association.

Deze beslissing zorgt ervoor dat het Lierse Antilope zich naar eigen zeggen vanaf heden met alle middelen, vakmanschap en een sterk gemotiveerd team voor de volle 100 procent op de commerciële printing markt zal richten. “De commerciële printing markt is een zeer competitieve en snelle markt waarin enkel door kwaliteit en korte reactietijden een succesverhaal kan geschreven worden en dit naar klanten die print in de top van hun marketing/productmix plaatsen.”