antonella Foto: bar

Antonella brengt met lunchbar Italiaanse flair naar Boom: “Pizella’s worden rechtstreeks vanuit Napels aangevoerd”

In de schaduw van de Heilig Hartkerk, vlak aan de N177, in Boom heeft Antonella Di Taranto (45) lunchbar Gusto & Caffé geopend. Met broodjes, panini’s, pasta’s, pizella’s maar ook zoetigheden della Nonna deelt ze er haar passie voor de Italiaanse keuken.

Bij het betreden van de kleine, maar knusse koffie- en snackbar op de hoek van de N177 met de Wilgenstraat worden we meteen begroet met een vrolijke buongiorno. Antonella spreekt perfect Nederlands, maar gooit er graag een mondje Italiaans tussen om de zuiderse, Italiaanse flair door haar gloednieuwe zaak te laten waaien.

De zaakvoerster stamt uit een rasechte Mechels-Italiaanse horecafamilie. Haar vader Enzo, een Napolitaan pur sang, opende in 1972 in de Consciencestraat naar eigen zeggen het allereerste Italiaanse restaurant in Mechelen. Nadien volgden er nog restaurants aan onder meer de Vismarkt en Wollemarkt.

“Ook nu zijn nog steeds verschillende leden van de Di Taranto-familie atief in de Mechelse horeca”, vertelt Antonella. “Zelf probeerde ik ook in de voetsporen te treden, maar omdat ik ook heel veel belang hecht aan mijn gezinsleven werd deze combinatie té zwaar. De horeca ruilde ik daarom in voor een job als schoonheidsspecialiste.”

De horecamicrobe bleef niettemin kriebelen. “Het was eigenlijk mijn zoon Leandro die met het idee kwam aandraven”, lacht ze. “Hij gaat vlakbij naar school in de PTS en zag dat het bakkerijtje dat er was gevestigd leeg was komen te staan. Hij zei me ‘mama, het is vlak naast de kerk, gelovig als jij bent, moet dit goed komen, het is een teken’.”

Jong en oud samenbrengen 

“Dat is ook mijn betrachting, jong en oud hier op het pleintje voor de kerk weer samen te brengen, net zoals je in de dorpen in Italië ziet: de jongeren met een pizella in de hand die genieten van hun lunch, de ouderen die op de trappen van de kerk verbroederen met een koffietje”, knipoogt ze.

Na veel wikken en wegen besloot ze de stap te zetten. Antonella maakt er een erezaak van de authentieke Italiaanse keuken met haar klanten te delen. “Zo laten we de pizella’s, de typische Italiaanse streetfood - die zich onderscheiden door hun kleinere, ovale vorm van de gewone pizza’s - speciaal rechtstreeks aanvoeren vanuit Napels. Daarvoor hebben we hier in een straal van zeven kilometer de exclusiviteit.”

“Uiteraard zijn er ook versbereide pasta’s verkrijgbaar, naast pane rustica, hoevebrood met garnituur zoals burrata, carpaccio of bresaola. En ook voor de zoetigheden zorgen we voor authenticiteit. Naast klassiekers als de tiramisu en tartufo werken we met wisselende suggesties die hier nog niet iedeereen kent”, somt ze op.

“Daarnaast hebben we ook klassieke broodjes, waarbij de klanten zelf de ingrediënten kunnen samenstellen, met typisch Italiaanse charcuterie, gegrilde groentjes en parmezaanse kaas. Klanten kunnen ook altijd zelf suggesties doen. Daar staan we voor open. Tegen de zomer komt er ook nog een gelateria bij - een Magnum ga je hier niet vinden - met typisch Italiaanse ijsjes”, verkondigt Antonella.