Apotheek Antverpia Foto: Chris Van Rompaey

Apotheek Antverpia breidt uit met eigen schoonheidsinstituut

Antverpia, dat in juli op de Albert Heijn-site in Lier de grootste apotheek van Lier opende, breidde daar zopas uit met het Instituut Antverpia. Dit schoonheidsinstituut legt zich toe op huidverbetering, voedingsbegeleiding en orthomoleculaire therapie.

Antverpia Apotheken is een familiebedrijf, opgericht in Hove in 1959 door Jef en Myriam Van Genechten. Beiden waren apotheker van opleiding. Het bedrijf wordt nu geleid door hun vier kinderen Katleen, Hilde, Geert en Koen, die alle vier ook apotheker zijn. Je vindt ondertussen al elf apotheken van Antverpia, vooral in de Antwerpse zuidrand.

De nieuwste vestiging van Antverpia bevindt zich achteraan op de parking van de Albert Heijn-site op de Antwerpsesteenweg 501b in Lier. “Dit is veruit onze grootste winkel. Helemaal links zie je de apotheek met geneesmiddelen. Die hebben we van de zelfbedieningsruimte afgesloten met een glazen wand, wat voor wat extra privacy zorgt”, verduidelijkt Katleen Van Genechten.

Belevingsruimte

“De zelfbedieningsruimte is trouwens veel groter dan in onze andere apotheken. We focussen er op gezondheidspreventie met een zeer ruim aanbod van onder meer schoonheidsproducten, voedingssupplementen, sportvoeding en zorgmateriaal. Eigenlijk is dit een belevingsruimte waar je ook een en ander kunt testen en waar steeds medewerkers paraat staan om je het juiste advies te geven. In de zelfbedieningsruimte verkopen we ook complete brillen van Eyelove en meten we de ogen uit.”

Antverpia breidde haar apotheek in Lier vorige week uit met het Instituut Antverpia. “In de eerste plaats draait hier alles rond het verbeteren van de huid. Met een speciaal toestel analyseren we bijvoorbeeld je huid, waarna we een behandeling en thuisverzorging voorstellen. We bieden ook comfortbehandelingen aan zoals laserontharing en spraytan”, zegt Katleen Van Genechten.

Voedingadvies

“Maar gezondheid van buiten is één zaak, ook de binnenkant telt. Daarom hebben we Amber in dienst. Als sport- en voedingsdeskundige geeft ze gepersonaliseerd voedingsadvies dat aansluit bij je levensritme en je verwachtingen. Zij helpt niet enkel mensen die willen vermageren, maar evengoed mensen die moeten bijkomen, of die zich slecht voelen. Ook sporters kunnen op haar een beroep doen”, stelt Katleen Van Genechten.

Het derde luik van het Antverpia Instituut behelst orthomoleculaire therapie die uitgaat van de invloed van voedingsstoffen op ziekte en gezondheid. “Heb je bijvoorbeeld last van vermoeidheid, kan je moeilijk inslapen, heb je darmklachten of huidproblemen? Na de nodige metingen en na het beluisteren van het verhaal van de patiënt stel ik dan een persoonlijk behandelplan op dat zich zal richten op supplementen, aanpassingen in voeding, beweging, levensstijl en bioritme om zo je lichaam te herstellen”, legt orthomoleculaire therapeut Hilde Van Genechten uit.