arseus medical

Arseus Medical krijgt een injectie van 15 miljoen euro

De investeringsmaatschappij Gimv investeert 15 miljoen euro in Arseus Medical, een distributeur van medische apparatuur en bijhorende diensten uit Bornem. In ruil krijgt Gimv een substantieel belang in de onderneming naast de ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet, die Arseus Medical in 2014 overnamen en ook aan boord blijven na deze transactie. Voor het dagelijkse beleid wordt een nieuwe ceo aangesteld met een sterke MedTech-expertise, die zal helpen om de onderneming naar een volgend niveau te tillen.

Alle partijen verschaffen ook groeikapitaal, zodat het bedrijf de volgende jaren versneld kan groeien. “Deze samenwerking zal toelaten om een nog duidelijkere marktleider van het bedrijf te maken”, zegt Cedric De Quinnemar, ceo Arseus Medical. “In elk van onze segmenten zijn er nog tal van mogelijkheden, waarop we in de nieuwe structuur doortastender zullen kunnen inspelen. Ik denk dan onder andere aan het commercialiseren van innovaties en nieuwe zorgmodellen, het overnemen van interessante complementaire bedrijven, en het uitbreiden van onze dienstverlening.”

Arseus Medical heeft de ambitie om zowel organisch als via overnames te groeien. Zo speelt het bedrijf in op de toenemende zorgvraag van een vergrijzende populatie en op de technologische ontwikkelingen die toelaten om betere zorg aan een lagere kost te leveren. In een eerder gefragmenteerde markt wil het de consolidatie in de Benelux leiden en inzetten op een verdere internationalisering met de Nederlandse markt als primaire focus.

Vanuit de hoofdzetel in Bornem is Arseus actief in vier segmenten: oogheelkunde (exclusieve verdeling van high-tech uitrusting aan oftalmologen), gespecialiseerde medische apparatuur voor diverse andere specialisaties (zoals cardiologie, gynaecologie, laserchirurgie, intensieve zorgen, neuro- en vasculaire chirurgie), bandagisterie (verkoop en verhuur van mobiliteitshulpmiddelen, orthopedisch materiaal en stoma- en incontinentiemateriaal), en toelevering aan eerstelijnszorg (diagnostiek, verbruiksartikelen en inrichting voor huisartsen, rusthuizen en thuisverpleegkundigen).

Vorig jaar werd met 90 medewerkers een omzet van 30 miljoen euro geboekt.