Artisjop

Artisjok pakt winkelleegstand in Lier aan via kunst

LIER – Vanaf 29 maart opent pop-up galerij Artisjok de deuren van het voormalige handelspand De Reisspecialist. Die zal voor enige tijd dienst doen als kunstwinkel, totdat het leegstaande commerciële pand in Lier verkocht of verhuurd wordt.

Na het Hof van Santhoven op de Vismarkt en de L’Avenirsite vindt Artisjok een nieuwe locatie in de Antwerpsestraat, de winkelstraat van Lier. Die krijgt te kampen met leegstaande commerciële panden. Er ontstaat zo een gevoel van verlatenheid, waardoor de aantrekkelijkheid van het gebouw voor een toekomstige koper of huurder slinkt.

“Met Artisjok willen we van die gelegenheid gebruik maken. Met het nieuwe concept Artisjop starten we in het voormalige handelspand van De Reisspecialist. Daarmee zorgen we via kunst voor de promotie van leegstaande commerciële panden in het centrum van Lier”, zegt Peter Everaert, initiatiefnemer van de galerij.

De eigenaar van het pand Ronny Fierens spreekt over een win-winsituatie: “Het pand blijft te koop of te huur staan, maar dankzij de kunstwerken die er tentoongesteld staan, zal er extra aandacht naartoe gaan. Het is een opwaardering van de leegstand.”

Op hetzelfde moment opent Galerij Artisjok ook een Window Gallery op de Grote Markt 17.