overhandiging opbrengst aspergediner

Aspergediner van chef Ferdy Debecker levert topbedrag op

PUURS-SINT-AMANDS/HINGENE - Het exclusieve aspergediner van Puurs-Sint-Amands en sterrenchef Ferdy Debecker eerder dit jaar leverde 11.000 euro op. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds.

Ferdy Debecker, topchef van restaurant Eyckerhof in Hingene en peter van het Aspergefestival in Puurs-Sint-Amands organiseerde het aspergediner samen met zijn vrouw Ann in opdracht van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Ze kozen voor een setting waar zo’n 150 liefhebbers er van konden genieten.

Na enkele dagen was het diner uitverkocht. Er was zelfs een wachtlijst. Ferdy en zijn equipe kookten uiteindelijk voor 180 deelnemers. Ook verschillende bedrijven en ondernemingen verleenden hun steun aan dit event, waardoor de opbrengst behoorlijk opliep.

De bijzondere aspergeavond bracht uiteindelijk 11.000 euro op. Ferdy en An schenken dit bedrag samen met de gemeente Puurs-Sint-Amands aan het Kinderkankerfonds.

Volgend jaar op 5 mei vindt opnieuw een aspergediner plaats. De locatie wordt later bekendgemaakt.

Het Graafschap van de Klein-Brabantse Asperge en het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands roepen ook een nieuwe prijs in het leven: de Gouden Asperge. De uitreiking vindt om de twee jaar plaats tijdens het galadiner bij de start van het aspergeseizoen.

Kandidaten voor de prijs moeten zich inzetten voor het behoud of de promotie van de Klein-Brabantse asperge, moet gaan voor de lokale gemeenschap en samenwerken stimuleren. Ook bijzondere lokale ondernemingen of verenigingen komen in aanmerking. Kandidaten kunnen zich tot eind dit jaar voorstellen via cultuur@puursam.be.