Boaime en Isajé Foto: Leen Van de Sande

Assia en Johan brengen vleugje Ibiza naar Mechelen met boetiek Boaime en gastrobar Isajé

De kleurrijke, frivole en wereldse stijl uit Ibiza een beetje naar Mechelen brengen. Dat doet Assia Atif met haar nieuwe boetiek Boaime in de Adegemstraat. Haar echtgenoot Johan Van Goubergen gaat door op dat elan. Hij opent begin augustus zijn gastrobar Isajé in het pand van het voormalige Café Belge op de Grote Markt.

Vijf jaar lang had Assia Atif een winkel in de Leuvensestraat in Vilvoorde die goed draaide. Doordat het pand een andere bestemming kreeg, moest de onderneemster op zoek naar een nieuwe locatie. Die vond ze in de Dijlestad. “Mechelen sprak me al langer aan, hier valt meer te beleven. De winkel is een zestal weken open en ik merk toch al dat we meer klanten aantrekken”, vertelt Assia.

Samen met haar gezin viel ze op een pand in de Adegemstraat 5, vlak naast de bekende hoeden- en tassenwinkel van Awardt. “Het was een meevaller om op deze plek een winkel te kunnen openen”, zegt Assia. Met Boaime mikt ze op dames die graag goed, stijlvol en vrolijk gekleed door het leven gaan. “Mijn collectie kan je omschrijven als een Bohemian style met Ibiza vibes.”

 

In haar boetiek vind je kleding, tal van accessoires en juwelen. “Er komt ook nog decoratie bij”, zegt Assia. Boaime is elke dag open van 10.30 tot 18u, behalve op maandag en zondag. Manlief is ondertussen drukdoende om het concept nog uit te breiden. “Hij opent op de Grote Markt een horecazaak met dezelfde vibes in de sfeer van Ibiza: Isajé. Dat is een samenvoeging van de namen van onze kinderen”, legt Assia uit.

Kosmopolitische keuken

Johan Van Goubergen is al enkele weken bezig met de verbouwing van het vroegere Café Belge. “In gastrobar Isajé gaan we een kosmopolitische keuken brengen. Met bijvoorbeeld Afrikaanse en Scandinavische invloeden, maar ook uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. We gaan gerechten op de kaart zetten die je nergens anders op de Grote Markt zal vinden”, vertelt hij.

Al is er één uitzondering, stoofvlees. “Maar ook daarmee willen wij het verschil maken. Beeld je in: vlees mals al boter dat in draadjes uit elkaar valt”, zegt Johan. De gerechten op zijn kaart belooft hij scherp te prijzen. “Zo zal je bij ons tegen 15,50 euro een lunch kunnen bestellen met een soepje, een hoofdgerecht en tapwater. Het moet vooral lekker zijn, waarbij klanten een toffe service krijgen en niet te lang moeten wachten”, legt Johan uit.

 

 

De sector is niet nieuw voor hem. “Ik werk al sinds mijn 16de in de horeca. Indertijd ben ik begonnen als afwasser, maar ik werkte ook in sterrenzaken. Ik heb er veel geleerd en ik leerde er al mijn zintuigen gebruiken om zo veel mogelijk kennis te absorberen. Ik probeer te streven naar gerechten met smaken die voor iedereen toegankelijk zijn”, vertelt Johan.

Gastrobar Isajé op de Grote Markt 9 moet in de eerste helft van augustus de deuren openen. De zaak zal elke dag open zijn. Tijdens de week vanaf 10u, op zaterdag en zondag vanaf 9u. “Mensen kunnen bij ons ook ontbijten. De keuken is open tot 21.30u.”