At the chapel

At the Chapel is een nieuwe zomerse hotspot in Mechelen

MECHELEN – Ongeveer een jaar geleden werd M-Taste gelanceerd, een nieuw culinair concept in de Dijlestad met restaurant The Chick, eventlocatie The Chapel en wijn- en kaasbar The Cellar. Vanwege de coronamaatregelen blijft The Cellar nog eventjes gesloten, maar kunnen de klanten vanaf nu terecht in een gezellige zomerbar voor de zaak.“Sinds de geboorte van ons baby’tje hebben we al een aantal bewogen momenten beleefd”

, zegt uitbater Mehdi Mathlouthi. “Net toen alles vlot begon te lopen kwam COVID-19 een stokje in de wielen steken. Het was niet gemakkelijk want dit was een zware investering. We hebben echter onze rug gerecht en zijn beginnen nadenken.”

In het gastronomisch gevogelterestaurant The Chick werd een bijkomende chef aangeworven. Sebastien Kister kan mooie referenties voorleggen. Hij werkte onder meer in L’Usine in Leuven.

Voor The Chapel werden alle 35 voorziene evenementen afgezegd omwille van corona. Ook de kaas- en wijnbar The Cellar heeft te lijden onder de crisis en blijft voorlopig gesloten. “We zijn dan creatief gaan nadenken en kwamen met het idee van de zomerbar At the Chapel. Dat betekent dat we onze evenementlocatie openstellen voor het publiek en dat we een gezellig terras plaatsten voor het gebouw”, vertelt Elsje Van den Bogaert. “Het is eigenlijk meer dan een zomerbar”, vult Mehdi Mathlouthi aan. “Je kan hier terecht voor een wijntje maar ook voor kaas en andere bites. Natuurlijk zijn er ook, zoals het hoort in de zomer, cocktails verkrijgbaar. Bij mooi weer kan je op het terras zitten, bij minder mooi weer ontvangen we je in de historische kapel.”

[caption id="attachment_75335" align="alignleft" width="378"] Harry Schockaert en Mehdi Mathlouthi[/caption]

Voor de inrichting van de zomerbar werd creatief omgesprongen met allerlei tweedehands materialen. Het resultaat is een supergezellig terras in bohemien stijl. Kaashandelaar Schockaert werkte voor de gelegenheid een speciaal aanbod uit in cocktail stijl. “We hebben zelfs de kaas terug uitgevonden en er een cocktailtwist aan gegeven. We hebben een mengsel gemaakt van mojito en mascarpone. Verder bieden we een selectie van zomerse kazen aan.”

At the Chapel is geopend van donderdag tot zondag.