Lotte Ceulemans en haar mama Tamara De Keyser van Atelier Olala in Bonheiden. Foto Joren De Weerdt Lotte Ceulemans en haar mama Tamara De Keyser van Atelier Olala in Bonheiden. Foto Joren De Weerdt

Atelier Olala in Bonheiden heropent na tijdelijke sluiting

Na een tijdelijke sluiting heeft zaakvoerster Tamara De Keyser van Atelier Olala deze week haar zaak in Bonheiden weer geopend. Bij Coco’s by Olala vind je voortaan het bekende aanbod aan interieur-, beauty-, kinder- en cadeauspullen terug, gecombineerd met kleding en accessoires.

Atelier Olala heeft vestigingen in Mechelen, Keerbergen en Bonheiden. Door een onverwachte verhuizing van de zaak in Putte naar Keerbergen en door een personeelstekort sloot de Bonheidense zaak in juni tijdelijk de deuren. Sinds donderdag is ze weer open met een vernieuwd concept.

“De verhuizing van de zaak in Putte naar Keerbergen kwam onverwacht”, zegt Tamara. “We begonnen in Putte als pop-up met de bedoeling er te blijven, maar dat was niet meer haalbaar nadat de huisbaas de huur meer dan verdubbelde. We waren een serieuze investering kwijt, maar we zijn nu heel blij met onze stek in Keerbergen.”

Leuke combinatie

Anders dan bij Atelier Olala in Mechelen en Keerbergen vind je nu in de Bonheidense zaak een aanbod aan kleding terug. “In Mechelen boden we wel eens enkele cardigans of T-shirts aan, maar we gingen daar nooit voluit voor de kleding”, zegt ze. “Er was nochtans wel vraag naar en we vonden het een leuke combinatie om te maken. In Bonheiden is het aanbod ongeveer evenredig verdeeld tussen onze interieur-, beauty- en kinderspulletjes en kleding. Alle spullen die we voordien in Bonheiden aanboden, kunnen trouwens nog steeds besteld worden en daar worden opgehaald. De winkel is er ook op dezelfde locatie gebleven, naast De Post.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Atelier Olala in Bonheiden. Foto Joren De Weerdt
Atelier Olala in Bonheiden. Foto Joren De Weerdt

Coco’s by Olala heeft een aantal Franse en Italiaanse kledingmerken in huis. “We hebben onder meer ook schoenen van het Nederlandse merk DWRS”, vertelt Tamara. “Mogelijk komen er nog een aantal bekendere merken bij. We kijken nu eerst hoe het verloopt.”

Bewogen periode

In Mechelen opende Tamara haar zaak in 2019 als pop-up in De Vleeshalle. Intussen heeft Atelier Olala er een vaste stek in de Hanswijkstraat. “Door corona konden we ons eerste jaar niet doorlopend openblijven”, zegt de zaakvoerster. “Door het voorval in Putte gaven we voorrang aan onze verhuizing naar Keerbergen en sloten we tijdelijk in Bonheiden. We overwogen of we de winkel er volledig zouden sluiten of dat we het concept zouden vernieuwen. We hebben dus wel een bewogen periode meegemaakt.”

Intussen zitten de drie zaken weer op kruissnelheid. “Ik ben blij dat alles nu weer wat normaal verloopt”, zegt Tamara. “Aanvankelijk wilden we in augustus al heropenen in Bonheiden, maar dat is dus wat later geworden. De feestdagen wilden we sowieso wel meepikken. Mensen vroegen ernaar. Ze zijn duidelijk blij dat we terug zijn.”