Aurelie (26) opent paardensportwinkel in voormalig café in Berlaar

Aurelie Paulissen (26) uit Itegem opent dit weekend haar zaak Paulissen Paardensport. Na een webwinkel en vijf pop-ups werd het volgens de zaakvoerster tijd voor een fysieke winkel.

 

“Ik ben beginnen paardrijden toen ik 7 was, alhoewel ik niet uit een paardenfamilie kom en we thuis dus ook geen paarden hadden. Hoe ik daar dan wél toe gekomen ben? Eerder toevallig: op vakantie in Nederland hebben mijn ouders mij op een pony gezet. Dat vond ik zo leuk, dat ik vrij vlug daarna bij een manege in Grobbendonk ben gaan paardrijden”, vertelt Aurelie Paulissen.

“Toen ik 16 werd, nam ik deel aan jumpings", vertelt ze verder. "Ondertussen heb ik zelf twee paarden en neem ik via Paardensport Vlaanderen op nationaal niveau aan jumpings deel. Ik rij nu zowat dagelijks paard. Paardrijden is al bijna twintig jaar mijn passie. Dat leidde er in maart 2021 toe dat ik een online ruiterwinkel ben begonnen. Na een vijftal pop-upevenementen kwam ik erachter dat er in deze regio best wel nood was aan een fysieke winkel.”

 

Aurelie Paulissen
Foto: Chris Van Rompaey

Voormalig café

“Mijn zoektocht naar een geschikt winkelpand bracht me naar dit voormalige café op de Markt in Berlaar, rechtover de Sint-Pieterskerk. Ik verkoop hier zowat alles voor paard en ruiter. Dat betekent dat je hier een groot aanbod aan ruiterkledij vindt. Je kunt hier ook terecht voor benodigdheden voor op wedstrijden zoals een witte rijbroek en een wedstrijdvest. Voor de paarden zelf vind je hier bijvoorbeeld kopstukken, zadeldoeken, beenbescherming en verzorgingsproducten”, zegt Aurelie Paulissen.