Nieuws Mechelen Stories Avontuurlijke kampeerders kunnen overnachten op privé-eilandje
Mechelen

Avontuurlijke kampeerders kunnen overnachten op privé-eilandje

Foto De Beemden

NIJLEN – Wie een onvergetelijke nacht op een drijvende slaapplaats wil beleven, kan de komende maanden terecht op het meer aan De Beemden in Nijlen. Daar hebben ze midden in de ongerepte natuur vier tipi’s geïnstalleerd waar gasten in stijl een nachtje kunnen logeren.

Horecazaak De Beemden aan de Nete is al jaren bekend als stopplaats voor lekker eten en drinken voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Daar komt nu nog een extra belevenis bij, want vanaf 15 mei kan je er ook avontuurlijk gaan overnachten op het water.

“Glamping is populair en daar wilden we graag op inspelen. We hebben in het meer aan onze zaak drie tipi’s voor twee personen en één tipi voor vier personen gebouwd. Ze liggen elk op een apart vlot, zeg maar een klein privé-eiland. Er is voor elke tipi een eigen kano om het vlot makkelijk te bereiken”, zegt zaakvoerder Mattias Van Coillie van De Beemden.

 

De kampeerders kunnen met een kano naar hun tipi varen. Foto De Beemden

“We hebben hier een unieke locatie waar je in slaap gewiegd kan worden door de deining van het meer en wakker wordt met het gezang van vogels. Soms kan je hier zelfs een bever spotten. Dit is echt een heel ongerept stukje natuur, waardoor je even compleet weg bent uit de samenleving, genietend in een natuurlijke cocon. Dankzij onze zaak hebben we hier ook alle faciliteiten die de kampeerders nodig hebben, zoals een sanitair blok met douches en toilet en eten en drinken”, klinkt het.

Noodtoilet

Wie ’s nachts dringend naar het toilet moet, hoeft wel niet in het donker de oversteek naar de oever met de kano te maken, legt Mattias uit. “Je vindt in elke tipi een nood-wc voor het geval je het sanitair niet tijdig kan bereiken.”

 

De tipi’s liggen verscholen in de ongerepte natuur aan De Beemden. Foto De Beemden

Bij aankomst in De Beemden ontvang je een survivalpakket met alle benodigdheden voor op je vlot. Vervolgens worden de gasten begeleid naar een persoonlijke locker om peddels en reddingsvesten op te pikken. Aan de steiger ligt voor iedereen een kano om naar de tipi te varen. “Daar vind je een opgemaakt tweepersoonsbed, een houtkachel voor de frissere nachten en een terrasje. ’s Ochtends nemen de gasten de kano terug naar de steiger om aan het restaurant een picknickmand op te pikken en op het terras van je tipi te ontbijten”, legt Mattias uit.

 

In de tipi staan opgemaakt bedden. Foto De Beemden

“Of ik er zelf al in overnacht heb? We hebben een test gedaan op een moment waarop het min zeven graden was. Dat was aan de frisse kant, maar het is gelukt. (lacht) Ik herinner me nog dat het slapen op het water een beetje leek op slapen in een waterbed. Die deining vond ik best rustgevend”, klinkt het.

Tot eind september

Reserveren kan vanaf nu, overnachten kan vanaf 15 mei tot eind september. Een overnachting voor twee personen inclusief ontbijt boek je vanaf 125 euro per nacht. Wie wil, kan er extra’s bij boeken zoals een flesje bubbels, een tapasplank, enkele streekbieren of een luxe-ontbijt. Inchecken kan van woensdag tot zaterdag.