Awardt Foto: rr, Dirk Vertommen

Awardt maakt “positief verhaal” van werken en verhuist winkel tijdelijk naar Grote Markt

Zaakvoerster Els Van den Berghen van modelabel Awardt in Mechelen pakt de werken voor haar deur op een originele manier aan. Ze verhuist haar winkel in de Adegemstraat tijdelijk naar een pandje op de Grote Markt en ze werkt ook samen met collega-handelaars om haar collectie te verkopen.

De stad is volop bezig om de Adegemstraat te vernieuwen. Daardoor wordt ook de winkel van Awardt moeilijker bereikbaar. “Ruim op tijd zijn we via een bewonersvergadering door het stadsbestuur op de hoogte gebracht van de werken. Uiteraard was onze eerste reactie ‘oei, werken voor de deur tijdens de eindejaarsperiode’. Eerst hebben we de gelegenheid aangegrepen voor een gigantische stockverkoop in juni en juli”, vertelt Els.

De onderneemster bleef niet bij de pakken zitten en ze ging op zoek naar een tijdelijke stek. Die heeft ze gevonden op de Grote Markt, in een pandje dat al jaren leegstaat. “Gedurende de maand augustus was onze winkel alleen open of afspraak, zodat we onze tijdelijke locatie konden klaarstomen. Zo maken we een positief verhaal van de werken”, zegt Els.

Alhoewel de hele verhuizing natuurlijk extra werk meebrengt, heeft ze er zin in. “Het is een kleine tof pandje op de Grote Markt 38. Voor ‘Awardt on the move’ hebben we een aangepaste huisstijl laten ontwerpen, fluogeel voert de boventoon”, vertelt Els.

Onderneemster kan ook rekenen op collega’s

Daar blijft het niet bij, want op drie plaatsen in de binnenstad komen er ook Awardt-spots. “Het pandje op de Grote Markt is veel kleiner en er is geen plek om er onze hele collectie handtassen te tonen.”

Ook daar heeft Els Van den Berghen iets op gevonden. Ze kan rekenen op collega’s waar ze eerder al mee samenwerkte. “Onze basics kan je vinden bij Simple op de Vismarkt, de herencollectie bij Harlekijn in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en onze shoppers hebben we ondergebracht bij Pure in de Hoogstraat”, legt Els uit.

Tijdens het openingsweekend legt Awardt klanten extra in de watten. Vrijdag 1 september vanaf 17u zijn ze welkom voor een aperitief en zaterdag 2 september worden ze ’s morgens getrakteerd op koffiekoekjes. Zondag 3 september tijdens de koopzondag toont Els Van den Berghen haar nieuwe wintercollectie.