Nieuws Mechelen AZ Sint-Maarten is klaar voor verdeling COVID19-vaccin

AZ Sint-Maarten is klaar voor verdeling COVID19-vaccin

AZ Sint-Maarten is klaar voor verdeling COVID19-vaccin

MECHELEN – Vanaf vandaag zal AZ Sint-Maarten starten met de distributie van het COVID-19-vaccin van Pfizer-BioNTech. Het Mechels ziekenhuis is één van de 41 ziekenhuishubs in België die door de overheid is aangesteld om het vaccin naar de woonzorgcentra te verdelen.

AZ Sint-Maarten voldoet aan de criteria die door het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn opgesteld. Het ziekenhuis beschikt hiervoor over gevalideerde en gecontroleerde opslagcapaciteit in de ziekenhuisapotheek met vriezers met ultra lage temperatuur (opslag op -75°C van het Pfizer-BioNTech-vaccin).
De bewaring van deze vaccins staat onder continue temperatuurmonitoring met automatische alarm-escalatie in geval van calamiteiten. Daarnaast werd alles ook in het werk gesteld met betrekking tot de beschikbaarheid van koelkasten en dozen geschikt voor het ontdooien van flacons en voor opslag en verzending naar de WZC’s.

Naast de materiële voorwaarden is AZ Sint-Maarten ook klaar voor de procedures om de bestelling, bewaring en temperatuurlogging, planning en verdeling in goede banen te leiden. Zo moeten de vaccins bijvoorbeeld volgens een vaste procedure ontdooid worden (van -75°C naar 2-8°C). Dit moet heel gecontroleerd gebeuren om de perfecte kwaliteit te garanderen. Het toedienen van het vaccin in het woonzorgcentrum moet vervolgens binnen de vier dagen gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.