Nieuws Mechelen AZ Sint-Maarten wint International Building Award

AZ Sint-Maarten wint International Building Award

AZ Sint-Maarten wint International Building Award

MECHELEN – AZ Sint-Maarten en VK Architects & Engineers wonnen de IFHE2020 International Building Award. De prijs werd uitgereikt op het congres van de International Federation of Healthcare Engineering in Rome en drukt de waardering uit voor het concept en het design van het ziekenhuis dat ze als futureproof en patiëntgericht omschrijven.

De jury was aangenaam verrast door de architecturale en technische oplossingen die werden gekozen en waarbij werd gewerkt met een ruimtelijk gevoel, veel natuurlijk licht, een uitzicht op een groene omgeving en diverse duurzame technieken. Het resultaat zijn hoogkwalitatieve ruimtes die een positieve invloed hebben op zowel de patiënt als de medewerker.

Jan Ennekens, algemeen directeur van AZ Sint-Maarten, onderschrijft de conclusie en bevestigt dat het ziekenhuis zo’n twee jaar na de inhuizing nog steeds achter de gemaakte keuzes staat. “De hedendaagse architectuur en het gebruik van veel wit stralen eenvoud en rust uit. Een doordacht gebruik van kunst en kleur geeft het gebouw karakter. Zo goed als elke ruimte heeft een link met de groene buitenomgeving. Slim uitgedachte flows zorgen voor een vlotte doorstroming van patiënten, bezoekers en medewerkers. Innovatieve technologie zorgt voor hoogkwalitatieve zorg en een efficiënt gebouwenbeheer. Al deze elementen samen zorgen ervoor dat onze ambitie gerealiseerd werd, namelijk een aantrekkelijke ‘healing environment’.”

Na de awards voor de pioniersrol in het gebruik van BIM (Bouw Informatie Model) en de IFMA Facility Awards (jury- en publieksprijs), is het de derde award die het ziekenhuis te beurt valt. De erkenning in diverse domeinen bewijst de succesvolle samenwerking tussen de ziekenhuisorganisatie en alle design- en bouwpartners Coopman Orona, Engie, Ingenium, Jansen Building, KM Tuinplanning, MBG, PB calc & consult, Siemens, Sweco, Vk architects & engineering, Zorg.tech.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen

Coronaprik op de werkvloer

MECHELEN – Vlaamse Bedrijven kunnen op de werkvloer beginnen met het vaccineren van hun personeel. In ondernemingen met minstens 100… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.