bakkerij carl

Bakkerij Carl opent op 21 juni in Binnenweg twaalfde vestiging

Bakkerij Carl opent op vrijdag 21 juni een nieuwe winkel in de Binnenweg in Heist-op-den-Berg. Het wordt de twaalfde vestiging van het bakkerijbedrijf. “Deze locatie is geweldig”, klinkt het. In het pand komt ook een Bakery Café waar klanten iets kunnen eten.

De reclame was al even aan de muren van het pand aan de Binnenweg 29 te zien, maar nu is het ook officieel bevestigd: bakkerij Carl opent een nieuwe zaak. De bakkerij in Heist-op-den-Berg zal het twaalfde filiaal zijn van het bakkerijbedrijf.

De zaak komt in het voormalige pand van kruidenierswinkel De Fijnproever. Dat familiale handelspand kwam leeg te staan in de lente van vorig jaar, toen Jan Verbist en Karina Sterck na ruim dertig jaar de deuren van hun winkel sloten om met pensioen te gaan. Bakkerij Carl zag het potentieel en gaf het leegstaande handelspand een nieuwe invulling.

Bakery Café

Voorlopig wordt er nog hard gewerkt in het gebouw om alles tijdig klaar te krijgen, maar binnenkort geurt het er naar vers brood. “Alles wordt in gereedheid gebracht om de winkel te openen op 21 juni. Er komt een winkel, een bakkerij en een Bakery Café, waar klanten iets zullen kunnen eten en drinken. Denk aan verse broodjes, slaatjes en warme snacks, maar evengoed een koffie met een pateeke”, zegt regioverantwoordelijke Bianca Kucam.

Het pand van De Fijnproever is ruim en daar wil Bakkerij Carl zo optimaal mogelijk gebruik van maken. “Er zal grotendeels ter plaatse worden gebakken. We zullen meerdere keren per dag bakken om de versheid te garanderen. Er zullen ook traiteursgerechten worden verkocht.”

Parking voor de deur

“Het wordt dus één van onze grootste winkels. We zijn ook heel blij met de locatie. Die is echt geweldig. We zitten in het hartje van Heist, maar hebben toch veel parking voor de deur. We merkten ook bij klanten dat ze vragende partij waren dat we hier een filiaal zouden openen. We hebben deze kans gegrepen om daarop in te gaan”, zegt Bianca Kucam.

De opening zal met verschillende acties gepaard gaan. Er is op openingsdag vrijdag 21 juni een hapje en een drankje, op zaterdag 22 juni krijgt elk klant twee gratis pistolets. De eerste drie openingsdagen zullen er ook spaarkaarten uitgedeeld worden waarmee een gratis brood kan gespaard worden.