bakkerrij carl Foto: Dirk Vertommen

Bakkerswinkel op Antwerpsesteenweg heropent na drie maanden verbouwen als Bakkerij Carl

Na drie maanden sluiting heropende de voormalige bakkerij De Molenberg op de Antwerpsesteenweg in Mechelen dinsdag opnieuw de deuren. De bakkerswinkel werd volledig verbouwd en gaat voortaan verder als filiaal van Bakkerij Carl, dat inmiddels al elf winkels heeft in de Mechelse regio.

Buurtbewoners van de Antwerpsesteenweg in Mechelen kunnen voor hun brood opnieuw terecht bij de voormalige bakkerij De Molenberg, al zullen ze wel moeten wennen aan een nieuwe naam. Nadat Bakkerij Carl de winkel zo’n dertien jaar geleden al overnam, veranderde het nu ook van naam. Daarvoor sloot de winkel de afgelopen drie maanden de deuren. Er volgde een grondige renovatie en dinsdag ging de bakkerij opnieuw open.

De naam en het interieur veranderden, maar het personeel bleef wel. Ook winkelverantwoordelijke Annick Verlinden (54) blijft trouw op post. “Ik werk nu al 34 jaar in deze winkel”, vertelt ze. “In al die tijd was er nauwelijks iets veranderd. Het nieuwe interieur is dan ook niet alleen een grote aanpassing, maar ook een verbetering. Er is nu meer ruimte om alle producten uit te stallen en de mensen kunnen hier nu ook een koffietje of chocomelk komen drinken.”

Ruimer assortiment

Het aanbod wordt ook verder uitgebreid. “De klanten kunnen hier nog steeds terecht voor brood en koffiekoeken van een kwaliteit die ze van Bakkerij Carl gewend zijn”, zegt Annick. “Maar we hebben nu ook meer charcuterie, zoals ham en salami. Daarnaast hebben we soep en maaltijden. Die waren er vroeger ook, maar de mensen konden ze niet zelf nemen. Dat kan nu wel en is makkelijker voor de klanten. Verder wordt het aanbod uitgebreid met belegde broodjes.”

Annick is blij dat de winkel dinsdagochtend na drie maanden weer opende. “Ik doe mijn job heel graag, anders hou je het ook geen 34 jaar vol. Natuurlijk ben ik tevreden dat de zaak weer open is”, vertelt ze. “Er zijn veel vaste klanten die dinsdagmorgen meteen langskwamen voor brood of koffiekoeken. Het is fijn om te zien dat die mensen meteen de weg naar hier hebben teruggevonden. Er kwamen ook al enkele nieuwe mensen over de vloer.”

Bakkerij Carl op de Antwerpsesteenweg is al de elfde vestiging van de bakkerij in de Mechelse regio. Er zijn onder meer ook winkels in Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Lier. De vernieuwde winkel opent iedere morgen om 5.30u de deuren. Op weekdagen sluit de zaak om 17u en in het weekend om 15u. Maandag is de wekelijkse sluitingsdag.