Bar en brasserie Briljant heropent Uitbater Guy in het nieuwe pand op de Bevelsesteenweg. Foto; Joren De Weerdt

Bar en brasserie Briljant heropent op nieuwe locatie op Bevelsesteenweg in Nijlen

Na een korte sluiting is bar en brasserie Briljant terug op de kaart gezet, ditmaal op een gloednieuwe locatie op de Bevelsesteenweg in Nijlen. Sinds 8 maart verwelkomt eigenaar Guy Meeusen zijn gasten weer met open armen in de vernieuwde setting.

Bar en brasserie Briljant is geen onbekende in Nijlen. Tot februari kon je hen vinden op de Bouwelsesteenweg, maar op 8 maart openden ze hun deuren op hun nieuwe locatie. “Het vorige pand werd verkocht. Er was niets meer aan te doen. Moest het pand niet verkocht zijn geweest, waren we waarschijnlijk niet verhuisd,” deelt Guy.

“Ik was fan van onze vorige locatie, maar ik moet toegeven dat ik nu ook zeer tevreden ben”, vertelt Guy. “Gelijktijdig heb ik sportzaal de Putting in Kessel overgenomen.” Omdat hij een echte Nijlenaar is, was het voor hem belangrijk om in de streek te blijven met zijn restaurant. “Het grote voordeel is dat we nu veel meer parking hebben en dat hoor ik ook van klanten. Het is een echte luxe om een grote parking te hebben.”

Herkenbaar element
Met een uitgebreide privéparking aan de zijkant van het pand, biedt Briljant nu niet alleen heerlijke gerechten maar ook gemak voor de gasten. “Het pand heeft een voorterras, een grote tuin en een zaal boven. We hebben een hele renovatie gedaan, maar ons interieur is hetzelfde gebleven zodat klanten een herkenbaar element hebben,” legt Guy uit. “Het is momenteel een mix van oud en nieuw en we krijgen daar heel positieve reacties op.”

“Onze vorige pand was moderner. Het pand nu heeft meer karakter en dateert van 1902 als ik me niet vergis.” De gezellige sfeer van het restaurant strekt zich uit tot de ruime zaal boven, waar feesten kunnen worden gehouden voor maximaal 110 personen. “De eerste zondag van de maand bieden we een ontbijtbuffet aan, dat ook in de zaal boven plaatsvindt,” voegt Guy toe. “Het is een buffet waarbij alles is inbegrepen. Voor speciale gelegenheden bieden we op maat gemaakte formules aan, inclusief voor koffietafels.”

Vlaamse keuken
Met een passie voor de horeca die teruggaat tot zijn jeugd, is Guy vastbesloten om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. “Vanaf mijn 7 jaar zit ik in de horeca, ik ben er echt mee opgegroeid”, zegt hij. “Mijn tante, die ook mijn meter was, had altijd een taverne en ik heb daar altijd geholpen.”

Briljant biedt de Vlaamse keuken aan met een vernieuwende toets. “We hebben om de veertien dagen wisselende suggesties naast een vaste kaart met echte klassiekers zoals vol-au-vent, stoofvlees, kabeljauw en ribbetjes. Dat zijn ook onze echte toppers. “We houden ook rekening met allergieën en eventuele voorkeuren zoals voor vegetariërs.”