body20 Bart Hermans Foto: Joren De Weerdt

Bart (28) opent nieuwe EMS-fitnessclub Body20 in Lier: “Het vraagt geen uren training om fit en gezond te zijn”

In Lier opende vorige week ‘Body20’, een hypermoderne fitnessclub die gebruik maakt van elektro musculaire stimulatie of EMS-technologie om haar klanten te begeleiden naar een gezonder en fitter leven. “Het vraagt geen uren training om fit en gezond te zijn. Het is mijn missie om Lier te helpen naar een fittere versie van zichzelf”, zegt zaakvoerder Bart Hermans (28).

Sporten is altijd een essentieel onderdeel geweest van Bart’s leven. Na werkzaam te zijn geweest in een boetiekfitnessclub, besloot hij de stap te zetten naar het ondernemerschap en vond hij zijn weg naar de wereld van EMS-fitness met Body20. “Sporten is voor mij altijd de basis geweest van alles wat ik deed”, legt Bart uit. “Ik kom uit Antwerpen en hiervoor heb ik de club van Body20 in Aalst opgestart. Antwerpen - Aalst is natuurlijk een hele afstand. Ik ben dan in de regio op zoek gegaan naar opportuniteiten en botste toevallig op deze leuke locatie in Lier”, vertelt Bart. “Lier ook groot genoeg om te gaan uitbreiden als de kans zich voordoet.”

EMS

Als zaakvoerder van Body20 in Lier zal Bart niet alleen de eigenaar zijn, maar ook actief betrokken zijn bij de dagelijkse gang van zaken. Zijn passie ligt in het begeleiden en motiveren van mensen om hun fitnessdoelen te bereiken. Met EMS-technologie kunnen ze dit op een efficiënte en effectieve manier realiseren. Bart legt uit dat EMS-traning de spieren extern stimuleert, waardoor ze tot drie keer efficiënter werken dan bij traditionele trainingen.

“We richten ons op een breed scala aan doelgroepen, waarbij elke sessie wordt aangepast aan de individuele behoeften en capaciteiten van de klant”, zegt hij. “EMS staat voor elektro musculaire stimulatie, dat wil zeggen dat we de spieren extern gaan stimuleren om efficiënter te werken. We gaan altijd uit van de basis van een full body workout, maar afhankelijk van je mobiliteit en niveau, krijg je andere oefeningen.”

Persoonlijk

Een van de unieke aspecten van Body20 is de focus op persoonlijke begeleiding. Met één coach per 2 sporters wordt ervoor gezorgd dat elke klant de aandacht en ondersteuning krijgt die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. “In Lier werken we met één coach omdat dat is wat de ruimte ons toelaat. Efficientie en hard trainen zijn leuk. Maar een coach die je kent, die weet wat je doelen zijn, dat zorgt ervoor dat je ook blijft volhouden.”

Bovendien benadrukt Bart dat EMS-training geschikt is voor mensen van alle mobiliteitsniveaus, zelfs voor degenen met blessures. “EMS is ontstaan in de revalidatiewetenschappen en is ontworpen om te werken met zware blessures, met minimale druk op de aangedane gebieden”, legt hij uit. “Ons doel is om een breed spectrum aan mensen te helpen, ongeacht hun fysieke conditie.”

Tijd

Body20 werkt via wekelijkse trainingsessies van 20 minuten. “In de snelle wereld van vandaag is het vinden van tijd om naar de sportschool te gaan een echte luxe geworden. Dat is iets dat we heel goed beseffen en daarom hebben we besloten om het anders aan te pakken”, legt Bart uit. “Het bouwen van je droomlichaam kost tijd, moeite en discipline en velen van ons geven op voordat we resultaten zien. Bij Body20 is een wekelijkse sessie van 20 minuten alles wat je nodig hebt om snelle resultaten te bereiken.”