Nieuws Mechelen Barvest op Lierse vesten

Barvest op Lierse vesten

Barvest op Lierse vesten

barvestVanaf het komende weekend hebben de Lierse stadsvesten er een place to be bij. Dan opent Barvest in de Frederik Peltzerstraat 72 zijn deuren. Het terras is  werkelijk gelegen op de vesten van Lier, de groene gordel die heel de stad omringt. Ook voor wandelaars en hondenbaasjes wordt dit een leuke tussenstop.

Zaakvoerder is Ilse Bilsen, en ze wordt bijgestaan door een culinair team in de keuken. Haar dochter Louise Van Roy staat in voor reclame en publiciteit. “Barvest focust met zijn menu vooral op de snelle hap. Tarte flambée is onze specialiteit”, zeggen Ilse en Louise. “Een tarte flambée is een gerecht uit de Elzas, de Palts en Baden. De tarte flambée heeft een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Er zijn vele variaties van het originele recept, zowel wat betreft het deeg als het beleg. Onze tarte flambée zal in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn en lijkt nog het meest op een luchtige, caloriearme pizza op basis van brooddeeg. De ingrediënten passen we aan per seizoen.”

Naast deze specialiteit serveert Barvest ook klassiekers (bijvoorbeeld rijstpap met gouden lepeltjes) en is er een trappistenkaart met bijhorende kazen.

De wijnen worden op vaten bewaard. “Hierin zien wij meerdere voordelen. Kurksmaak of brokjes zijn hiermee volledig verleden tijd. We hebben een kleinere afvalberg met dit milieuvriendelijk systeem, en bovendien worden de wijnen op deze manier op perfecte temperatuur bewaard en geserveerd. Nog een voordeel: aangezien de vaten gesteriliseerd worden en onder stikstof getapt worden, moet de producent minder sulfiet toevoegen aan zijn wijn, en heb je minder risico op hoofdpijn na een paar glazen.”

Limonades en sapjes komen van de Oxfam-Wereldwinkel.

Barvest heeft ook een ruimte die kan worden afgeschermd van de zaal, en die geschikt is voor etentjes met vrienden, relaties of familie.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.