Nieuws Mechelen BDO neemt Beirens & Wellens over

BDO neemt Beirens & Wellens over

BDO neemt Beirens & Wellens over

MECHELENAdvieskantoor BDO neemt het Antwerpse accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens (B&W) over. De overname van B&W past in de groeistrategie van BDO op vlak van boekhoudkundig, fiscaal en juridisch advies aan voornamelijk familiebedrijven. Tegelijk verstevigt het advieskantoor zo zijn positie in de Antwerpse haven.

De voorbije jaren nam BDO vooral bedrijven gespecialiseerd in advies rond digitalisering, fusies en overnames en cybersecurity over. Met de overname van B&W, versterkt het advieskantoor nu zijn klassieke diensten van accountancy en tax. Volgens Peter Van Laer, CEO van BDO België, matcht de focus van B&W, één op één met de anorganische groeistrategie van BDO. “We geloven rotsvast in de meerwaarde van de complementaire samenwerking tussen beide bedrijven. Maar ook de strategische inplanting in een economisch belangrijke regio als de haven van Antwerpen past daarin. Ten slotte vormen de 15 medewerkers dankzij hun knowhow, opleiding en ervaring een grote aanwinst in een tijdperk waar hoogopgeleide profielen schaars zijn.”

BDO had al stevige wortels in Antwerpen, maar verstevigt dus dankzij het nieuwe kantoor zijn positie en portfolio in het havengebied. De nieuwe BDO-vestiging – waarvoor je niet door de Kennedytunnel moet – wordt tegelijk een troef voor de aantrekkingskracht van BDO als werkgever. Het fungeert als een soort hub om klanten en medewerkers uit de omliggende regio aan te trekken.

De twee bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. B&W werkte in het verleden al geregeld samen met BDO voor specifieke projecten of wanneer een klant expertise vroeg in domeinen waarin het kantoor zelf minder beslagen was. De oprichters Michel Beirens en Luc Wellens blijven nog een aantal jaren aan boord om de integratie vlot te doen verlopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Student zoekt bedrijf

MECHELEN -  De laatstejaarsstudenten bachelor Bedrijfsmanagement en Organisatie & Management van Thomas More zijn op zoek naar bedrijven waarvoor ze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.