Nieuws Mechelen Beast Animation maakt beste kortfilm

Beast Animation maakt beste kortfilm

Beast Animation maakt beste kortfilm

In Brussel is de 36de editie van Anima, het grootste internationale filmfestival van animatiefilms in België, afgesloten met de uitreiking van tal van awards. In de nationale competitie bekroonde de jury de animatiefilm Panique au Village – La Rentrée des Classes als beste kortfilm van de federatie Wallonië-Brussel. Het gaat om een co-productie tussen Panique SPRL, Autour de Minuit uit Parijs en het Mechelse Beast Animation.

La Rentrée des Classes is een kortfilm van 26 minuten uit de reeks van Panique au Village. Het concept van deze film werd bedacht door Vincent Patar en Stéphane Aubier van Panique SPRL. Voor de co-productie, de animatieregie en animatie zelf werden Ben Tesseur en Steven De Beul van Beast Animation ingeschakeld. Het Mechelse productiehuis is specialist in het regisseren en produceren van stopmotion films. “Het gaat om één van de betere prijzen op één van de betere festivals. We zijn enorm blij”, zegt het duo. “Het is een bevestiging dat Panique au Village een goed concept is.”

Tijdens het festival Anima, dat tien dagen duurde, werd een totaal van 279 films geselecteerd. Ook Rintje was overdag in de studio’s van Flagey te bekijken. De productie is in handen van het Belgische A Private View en het Nederlandse Lemming Film. Beast Animation was verantwoordelijk voor het ontwerpen en maken van alle sets en props, alsook voor de animatie. Het filmfestival kon rekenen op ongeveer 42.000 bezoekers.

Beast Animation werd in 2004 opgericht door Ben Tesseur en Steven De Beul. De studio van het productiehuis situeert zich in Mechelen. Het bedrijf bestaat uit vier personen, maar afhankelijk van het project kan de grootte van de ploeg variëren tot zo’n twintig medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.