Slaapcomfort Verlinden Foto: Dirk Vertommen.

Beddenwinkel zamelt dons en veren in: “Om nieuwe kussens van te maken voor kansarmen”

Verlinden Slaapcomfort, een beddenwinkel in het centrum van Mechelen, roept mensen op om oude donsdekens of kussens binnen te brengen. “Je kan dons en veren perfect recupereren om er iets nieuw van te maken”, zegt Piet Verlinden. Daarvoor heeft hij een goed doel bedacht.

De familiezaak in de Onze-Lieve-Vrouwestraat heeft recent beslist om zich volledig te focussen op slaapcomfort. “En dat willen we op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier doen. Zo helpen we de afvalberg te verkleinen”, vertelt de ondernemer.

Lees ook: Vierde generatie stapt mee in familiebedrijf Verlinden SlaapcomfortEen maand lang, van vrijdag 15 september tot en met vrijdag 13 oktober, kunnen klanten hun oude donsdekens of kussens binnenbrengen. Voor de reiniging van al het ingeleverde materiaal werkt de beddenwinkel samen met een gespecialiseerd bedrijf. “De vulling, de dons en de veren worden grondig gewassen en gedesinfecteerd om er zeker voor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan alle kwaliteit- en gezondheidsvoorschriften”, legt Piet uit.

Klanten krijgen iets terug

Van het gereinigde materiaal laat hij op zijn beurt nieuwe kussens maken. “Voor kansarmen uit onze stad. We gaan ze schenken aan Sint-Vincentius in Mechelen-Noord”, zegt Piet. Dat is een vrijwilligersvereniging die zich al vele jaren inzet voor noodlijdenden in de Dijlestad.

Lees ook: Familiebedrijf Verlinden Slaapcomfort viert 85ste verjaardag met verbouwingen en vernieuwd aanbod: “Focussen op wat we écht goed kunnen”Klanten die oude spullen binnenbrengen, krijgen er ook iets voor terug. “We doen hen een kortingsbon van 15% cadeau. Die kunnen ze gebruiken voor hun volgende aankoop. Hij blijft twee jaar geldig. Je steunt er ook een goed doel mee en je verkleint de afvalberg.”