Nieuws Mechelen Bedrijfsleven richt blik op Azië

Bedrijfsleven richt blik op Azië

Bedrijfsleven richt blik op Azië

Om ervoor te zorgen dat Vlaamse ondernemers kunnen gebruikmaken van alle kansen die de groeiende Aziatische economie met zich meebrengt, zet Voka – Kamer van Koophandel Mechelen nadrukkelijk in op sterkere handelsrelaties met verschillende Oosterse markten. Een missie naar de Chinese topregio’s Chongqing en Shenzhen komend najaar, onder leiding van de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx, is de blikvanger van een ruimere reeks aan initiatieven.

Met de organisatie van een nieuwe Chinese missie van 14 tot 21 oktober speelt de Mechelse Kamer in op het groeipotentieel van Azië, de aanhoudende sterke groei van de economie in China en de duidelijke opportuniteiten die dit aan onze Vlaamse ondernemers biedt. Manager International Business Petra Van Bouwelen: “Met Chongqing en Shenzhen focust deze nieuwe missie dan ook op twee vooraanstaande regio’s op het vlak van respectievelijk e-commerce en ontwikkeling van innovatieve elektronica. Chongqing is, mede dankzij zijn ligging aan een knooppunt van een aantal transportwegen en de middenloop van de Yangtze, één van de snelst groeiende Chinese steden op economisch vlak. Shenzhen is dan weer geëvolueerd van een vissersregio naar de wereldhoofdstad van de elektronica, dat tal van toonaangevende fabrikanten huisvest in de Pearl River Delta.”

In Chongqing wordt onder andere de terminal van de bestaande treinverbinding Chongqing-Antwerpen en het Euro Brand Center als belangrijke e-commerceschakel bezocht. In Shenzhen staan bezoeken aan hoogtechnologische ondernemingen zoals ZTE of Ubtech Robotics op de agenda, net als een blik op de grootste afvalverbrandingsinstallatie van de wereld die het Willebroekse Keppel Seghers er mee bouwt.

Voorafgaand aan de missie maken ondernemers op 26 april tijdens Global Dialogue@Voka Thailand kennis met één van de snelst groeiende economieën in Zuidoost-Azië. “Naast een belangrijke industrie op vlak van automotive laat Thailand zich ook opmerken in de export van computer(onderdelen) en -accessoires.” Zowel op 10 mei als op 7 september zijn er tot slot contactdagen gericht op zakendoen in Azië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.