Beeck & Hermans ontwerpt restauratie Hof van Egmont

egmontHet Mechelse architectenbureau Beeck & Hermans heeft het ontwerp gemaakt voor de restauratie van het gebouw waarin nu de Maneblusserswijk (woonzorgcentrum Hof van Egmont) en het dagverzorgingscentrum Hof van Egmont gehuisvest zijn. Deze week is de Kapelse aannemer PIT begonnen met de werkzaamheden. Het gebouw aan het Kardinaal Mercierplein is een beschermd monument en was nodig aan renovatie toe.

De keuze voor architectenbureau Beeck & Hermans is niet toevallig, want het bureau is gespecialiseerd in restauratiewerken van historische gebouwen en monumenten. Het bureau stond reeds in voor de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek en diverse andere Mechelse kerken, en tekende het restauratie- en herbestemmingsdossier van het Mechelse Schepenhuis. Bij deze gevelrestauratie worden diverse werken uitgevoerd: nieuwe ramen en horren, gevelrenovatie, vernieuwing van een deel van het dak en vernieuwing van balkons en borstwering.

De werken zullen klaar zijn tegen eind maart 2017. Er wordt snel en veilig gewerkt, en het comfort en de veiligheid van de bewoners staan centraal.  "We willen de bewoners zo min mogelijk overlast bezorgen. Een goede communicatie tussen alle betrokken partijen is hierbij essentieel. Uiteindelijk krijgen de bewoners er groot comfort voor terug en kunnen ze gezonder en veiliger wonen", zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen.

Voor deze renovatiewerken krijgt het Sociaal Huis financiële steun van de Vlaamse overheid, Agentschap Onroerend erfgoed en Stad Mechelen. De kosten voor de werken bedragen in totaal 677.256,04 euro.