midzeelhoeve Foto: Stijn Van de Sande

Bekende horecazaak Midzeelhoeve gesloten nadat uitbaters onverwacht stoppen: “We zoeken naar een overnemer”

De vzw Midzeelhoeve is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecazaak op de site van ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver. Eind december sloot de Midzeelhoeve onverwacht de deuren. “We zijn met verschillende kandidaten in gesprek en hopen op een snelle overname”, zegt directeur Maarten Jacobs.

Op de terreinen van ’t Grom, het museum voor de groentestreek, aan de Midzelen in Sint-Katelijne-Waver is ook een horecazaak gevestigd. Nadat de zaak in 2019 overgenomen werd maar amper vijf maanden later al failliet ging, leek de bistro vanaf de lente van 2021 opnieuw op de goede weg. Natalie Dilles en Kenny Vandenbremt namen de Midzeelhoeve over. Met succes, maar eind december kondigden ze plots de sluiting aan.

Over de reden van de sluiting is weinig bekend. De voormalige uitbaters willen liever niet reageren, maar laten weten dat het zeker niet om een faillissement gaat. “We willen wel iedereen bedanken voor het jarenlange vertrouwen”, zeggen ze op sociale media. En dus staat de zaak opnieuw leeg. De overkoepelende vzw Midzeelhoeve, die naast de horecazaak ook het museum ’t Grom beheert, is op dit moment volop op zoek naar een overnemer.

“Er zijn momenteel een viertal kandidaten die zich hebben aangeboden”, zegt directeur Maarten Jacobs. “We voeren gesprekken met hen en hopen snel een overnemer te vinden zodat de zaak opnieuw open kan, maar een beslissing werd nog niet genomen. Na het faillissement in 2019 zijn we voorzichtiger geworden met wie we in zee gaan. We verwachten van de kandidaten een uitgewerkt concept en vooral een goed financieel plan, want het is een uitdagende periode voor de horeca.”

Extra toelage

De sluiting van de Midzeelhoeve is een extra domper voor de vzw, want de huurinkomsten vallen daardoor weg. Dat komt bovenop een tegenvallend najaar in 2023 en het wegvallen van sponsoring voor ’t Grom. Ook op het geld voor de Vlaamse regionale erkenning van het museum is het nog wachten.

“Daarom werd er door de gemeente een extra toelage van 25.000 euro toegekend bovenop de jaarlijkse werkingstoelage van 40.000 euro”, vertelde schepen van Erfgoed Eric Janssens (CD&V) tijdens de laatste gemeenteraad.