Bel&Bo1

Bel&Bo en Pearle Opticiens zijn Beste Winkelketens van België

De beste winkelketens van België 2017-2018 zijn bekend. Ruim 187.000 consumenten riepen daarbij Bel&Bo uit tot winnaar in de categorie Damesmode. In de categorie Optiek trok Pearle Opticiens, met hoofdzetel in Mechelen, aan het langste eind. Ook de Webshops Awards werden uitgereikt. Daar kwam geen enkele winnaar uit onze regio.

De verkiezingen zijn een initiatief van Q&A in samenwerking met Qrf City Retail. Ze werden dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. De afgelopen maanden hebben zowat 187.000 consumenten meer dan 70 retailers in 25 verschillende categorieën beoordeeld. Ze jureerden daarbij op tien aspecten. Voor zowel winkelketens als webshops blijken klantvriendelijkheid, service, betrouwbaarheid en winkelgemak de meest belangrijke criteria. Opvallend genoeg kwam de kostprijs als minst belangrijke aspect uit de bus.

De gemiddelde waardering voor de winkelketens resulteerde dit jaar in een score van 7,53 op 10. Bij de webshops lag die score met 7,70 net iets hoger.

De winnaars

Bel&Bo is een Belgisch familiebedrijf met een kleurrijke collectie kledij en accessoires voor het hele gezin. De meer dan 90 winkelpunten liggen verspreid over heel België, onder meer in Bornem, Heist-op-den-Berg, Londerzeel en Zemst. Ook in 2012 en 2015 werd Bel&Bo reeds verkozen tot Beste Winkelketen.

Pearle Opticiens heeft de hoofdzetel in Mechelen en is met 2 miljoen klanten marktleider in België. Pearle Opticiens telt 195 winkels verspreid over heel België. Het is reeds voor de elfde keer dat Pearle Opticiens tot winnaar wordt bekroond.