Headquarters Belchim

Belchim Crop Protection neemt opnieuw bedrijf over

Belchim Crop Protection, specialist in gewasbescherming uit Londerzeel, neemt het Amerikaanse agrochemische bedrijf Engage Agro USA, LLC over. De transactie zal in de komende dagen gesloten worden. In december 2016 veroverde Belchim al een belang van 60% in het Canadese Engage Agro Corporation. Dat zorgde voor een directe aanwezigheid van het Londerzeelse bedrijf in de Noord-Amerikaanse gewasbeschermingsmarkt. De buy-out van Engage Agro USA breidt die toegang tot de VS-markten voor Belchim's innovatieve agrochemische en bio-gebaseerde portfolio nog uit.

Met de overname van Engage Agro USA heeft Belchim er een specialist in de bescherming van gewassen en voedingsproducten bij. Het Amerikaanse bedrijf werkt met alle belangrijke distributeurs in de sector, zowel voor voedingsgewassen als voor gras en sierplanten. Aangezien in de VS in totaal 36 miljoen hectare maïs en appelen, peren, bosbessen en kersen worden gekweekt, opent dat heel wat mogelijkheden als de portfolio's van beide bedrijven worden gecombineerd.

Dirk Putteman, CEO van Belchim Crop Protection: “Dit zijn opwindende tijden. Onze innovatieve portfolio van gewasbeschermingsproducten voor belangrijke oogsten als aardappelen, wijngaarden, groenten en maïs breidt globaal uit. We hebben al een sterke marktpositie in de 28 landen van de Europese Unie en nu breiden we onze toegang tot de Noord-Amerikaanse markt uit. Dat geeft Belchim het potentieel om verder te groeien."

Steve Stansell, USA Country Manager van Engage Agro, is opgetogen over dit nieuwe hoofdstuk voor zijn bedrijf. "Ik kijk ernaar uit om nieuwe producten toe te voegen aan de reeds boeiende portfolio van Engage Ago USA. Ik kan garanderen dat de synergie van onze beide teams, eens we deel uitmaken van de Belchim groep, het succesvolle track record van Belchim nog zal verbeteren."