Lamuyopaprika

BelOrta breidt paprikagamma uit

Groente- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver heeft de Lamuyo paprika aan haar assortiment toegevoegd. Het gaat om een groente van opvallend groot formaat en met een stevig gewicht. De paprika heeft een dikke huid, maar is sappig van smaak. Daarom zou Lamuyo een ideaal ingrediënt in vele gerechten zijn, en in de zomer vooral barbecueliefhebbers plezieren.

Naast de traditionele geblokte paprika, de Sweet Palerma, de kleurrijke pepers en de babypaprika, wordt het brede gamma paprikasoorten van BelOrta dus aangevuld met de Lamuyo. Die wordt voornamelijk in Zuid-Europa gekweekt. De smaak doet denken aan de Mediterraanse keuken. In onze omgeving is deze grove en bontgekleurde paprika nog onbekend, maar de groente zou uitermate geschikt zijn om te grillen op de barbecue of te verwerken in ovengerechten. Omwille van de dikke huid behoudt de Lamuyo paprika namelijk zijn vorm wanneer die wordt opgewarmd. “De opvallende groente is dan ook meteen geselecteerd voor het BelOrta Chef gamma”, zegt Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta.

BelOrta is de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tegelijk Europees marktleider. Het haalde vorig jaar een omzet van 400,4 miljoen euro. Bijna 40 procent van alle via een veiling verkochte Belgische groenten en fruit worden door BelOrta verhandeld. BelOrta ontstond in 2013 door de fusie van de Mechelse Veilingen en Coöbra. In 2014 trad ook Veiling Borgloon toe.