Nieuws Mechelen BelOrta en Veiling Haspengouw gaan samenwerken

BelOrta en Veiling Haspengouw gaan samenwerken

BelOrta en Veiling Haspengouw gaan samenwerken

BelOrtaDe Raden van Bestuur van BelOrta en Veiling Haspengouw hebben op 1 september, op de vooravond van het nieuwe appelen- en perenseizoen, beslist een overeenkomst te sluiten om samen te werken.

BelOrta zal zo snel mogelijk de commercialisatie van het fruit van Veiling Haspengouw verzorgen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de voorzitters van beide raden van bestuur, Leo Baestaens (BelOrta) en Luc Bels (Veiling Haspengouw).

“Met deze samenwerking reduceren we de kostprijs van het vermarkten van het fruit, maken we het product beter bereikbaar voor de handel en denken we een betere positie te kunnen realiseren voor de fruittelers van beide coöperaties”, aldus de beide voorzitters.

“De fruitteelt wordt hard getroffen door het importverbod in Rusland. Daarenboven maakte het noodweer een deel van het uitstekende fruit van onze telers ongeschikt voor de verkoop. Met deze intentieverklaring nemen beide coöperaties hun verantwoordelijkheid op en wapenen ze hun coöperanten nog beter voor het komende seizoen.”

De intentie tot samenwerking wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan de betrokken instanties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.