BelOrta

BelOrta heeft nieuwe directeur

SINT-KATELIJNE-WAVER – Philippe Appeltans wordt na de zomer de nieuwe algemeen directeur van groente- en fruitveiling BelOrta. Dat heeft de Raad van Bestuur beslist, nadat eind maart de samenwerking met Filip Fontaine in onderling overleg werd beëindigd.

Philippe Appeltans. © BelOrta.

In maart hebben Filip Fontaine en BelOrta in gemeenschappelijk overleg beslist om omwille van persoonlijke redenen een einde te maken aan hun samenwerking. De veiling moest toen op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Na de zomer neemt Philippe Appeltans die functie op. De komende maanden legt die zich eerst nog toe op zijn huidige functie bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT).

De 45-jarige Philippe Appeltans heeft een diploma van bio-ingenieur. Als algemeen secretaris van het VBT heeft hij een aanzienlijke en rijke ervaring in de Belgische groente- en fruitsector opgebouwd. “De Raad van Bestuur heeft Philippe Appeltans verwelkomd en kijkt met veel vertrouwen uit naar de samenwerking”, klinkt het in een mededeling.

Bij het vertrek van Filip Fontaine was afgesproken dat hij het huidige en komende jaar de groente- en fruitveiling nog wel zal vertegenwoordigen bij een aantal externe organisaties.

BelOrta heeft naast de vestiging in Sint-Katelijne-Waver ook nog vestigingen in Zellik en Borgloon.