Nieuws Mechelen BelOrta ziet omzet productie met 7% stijgen

BelOrta ziet omzet productie met 7% stijgen

Directeur Philippe Appeltans

BelOrta ziet omzet productie met 7% stijgen

SINT-KATELIJNE-WAVER – Groenten- en fruitveiling BelOrta sluit 2020 af met een productieomzet van 480 miljoen euro. Dat is 7 procent meer dan in 2019. Volgens directeur Philippe Appeltans heeft de trend om voor gezonde voeding te kiezen daar zeker in meegespeeld.

Ook voor BelOrta was 2020 één van de meest turbulente jaren uit de geschiedenis. “We hebben de consument ook in crisistijden continu kunnen bedienen van dagverse groenten en fruit. Onze meer productieomzet van 7% was goed voor een totale verkoop van circa 490 miljoen kilogram groenten en fruit”, zegt Appeltans aan de gazet van Antwerpen.

In 2020 werd in Sint-Katelijne-Waver ook een nieuwe kistenwasserij geopend. Hierdoor kan er nu gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke, opvouwbare klapkisten die veel plaats besparen wanneer ze leeg zijn.

De komende jaren wil de veiling werken aan de uitbreiding van de export. Vorig jaar werd er geëxporteerd naar meer dan 70 landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.