Nieuws Mechelen Ben Fresh centraliseert activiteiten in Sint-Katelijne-Waver

Ben Fresh centraliseert activiteiten in Sint-Katelijne-Waver

Ben Fresh centraliseert activiteiten in Sint-Katelijne-Waver

benfreshBen Fresh, onderdeel van Greenyard Foods, kondigt aan dat het de intentie heeft de logistieke activiteiten in Oevel te sluiten. Het plan heeft betrekking op 84 arbeidsplaatsen in de logistieke afdeling. Het doel is deze activiteiten te centraliseren binnen de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver. Deze intentie is het gevolg van de sterke groei van Ben Fresh binnen een snel evoluerende groenten- en fruitmarkt. 35 medewerkers van Ben Fresh, actief in administratieve en commerciële functies, zouden worden tewerkgesteld in Sint-Katelijne-Waver. De netto impact op de tewerkstelling wordt positief ingeschat, dankzij de voorziene creatie van extra jobs in Sint-Katelijne-Waver.

In de afgelopen jaren kende Ben Fresh, een succesvolle direct-store-delivery specialist van verse producten, een heel sterke groei. Dit leidde tot toenemende logistieke uitdagingen, zoals een gebrek aan magazijnoppervlakte. Om verder te kunnen groeien en te beantwoorden aan de evoluties in het Belgische retaillandschap en de veranderende trends in winkelformules, ging Ben Fresh op zoek naar een oplossing.

Wanneer deze intentie wordt bevestigd, zou dit resulteren in de sluiting van de logistieke activiteiten in Oevel. Er zou gebruik worden gemaakt van een nieuw logistiek platform, beheerd door de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver. Deze afdeling is gespecialiseerd in het inspelen op de steeds veranderende technische, logistieke vereisten. Verwacht wordt dat daar extra arbeidsplaatsen gecreëerd worden, met op termijn een netto positieve impact op de tewerkstelling.

Deze intentie tot sluiting in Oevel is volgens het bedrijf gebaseerd op een grondige analyse. Ben Fresh betreurt de gevolgen die het plan kan hebben voor de betrokken werknemers en engageert zich tot een open en constructieve dialoog. De werknemers die bij de herstructurering betrokken zijn, worden geholpen bij het vinden van een nieuwe job. Het plan laat Ben Fresh toe beter tegemoet te komen aan de evoluerende wensen en behoeften van de klant. Ben Fresh zal gebruik kunnen maken van de geavanceerde faciliteiten van de logistieke afdeling van Greenyard Foods. Zo kan het op de beste manier aan de bestaande en toekomstige noden en eisen van de klanten beantwoorden.

Ben de Pelsmaeker, oprichter en mede-eigenaar van Ben Fresh: “Verandering is nooit gemakkelijk, maar vaak noodzakelijk. We zijn ervan overtuigd dat dit plan ons toelaat om de aanhoudende groei van Ben Fresh te ondersteunen, aan de evoluties in het retaillandschap tegemoet te komen en nieuwe kansen in de markt te benutten.”

Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods: “Dit is een moeilijke maar noodzakelijke aankondiging. We betreuren de gevolgen die dit kan hebben voor de betrokken medewerkers, maar het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de meest gezonde toekomst voor Ben Fresh te garanderen en de aanhoudende groei mogelijk te maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.