Nieuws Mechelen Ben Martens Architecten bouwt BEN-kantoor

Ben Martens Architecten bouwt BEN-kantoor

Ben Martens Architecten bouwt BEN-kantoor

kantoorHet architectenbureau Ben Martens Architecten uit Lint groeit gestaag, en daarom werd uitgekeken naar een ruimer kantoor. “We kozen bewust voor een centrale ligging in de bedrijvige kern van Lint”, aldus Ben Martens. Het nieuwe kantoor wordt BijnaEnergieNeutraal.

Het nieuwe architectenkantoor wordt gebouwd op de Liersesteenweg 39, naast het Cultureel Centrum De Witte Merel, tegenover het Oudstrijdersplein en het vernieuwde rusthuis van Lint. Het wordt een BEN-gebouw dat zeer weinig energie nodig heeft om verwarming, koeling, sanitair en ventilatie te laten werken. “Zeer degelijke isolatie en luchtdicht bouwen, in combinatie met een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, maakt dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Aan de beperkte warmtebehoefte wordt voldaan met een warmtepomp. De nodige elektriciteit hiervoor wordt geleverd door zonnepanelen. Energiebewust bouwen is een noodzaak en vraagt de nodige expertise, maar hoeft niet uitzonderlijk duur te zijn. Gezond verstand en een goede werfopvolging zijn wel cruciaal.”

Boven het kantoor komt een duplex huurappartement met twee slaapkamers, een lichte en ruime leefruimte en een dakterras. Het architectenkantoor zal beschikken over een eigen parking en een boomgaard: een rustige oase in alle drukte. De opening van het nieuwe kantoor is gepland in de loop van de zomer van dit jaar.

Ben Martens Architecten heeft al ervaring met BEN-gebouwen. Eerder werd al een passiefwoning en BEN-woning gerealiseerd in Lint, en ook in Lier werd een BEN-woning gebouwd. Er zitten nog verscheidene BijnaEnergieNeutrale woningen in de pijplijn (momenteel in diverse fasen, van ontwerp tot afwerking), waaronder zes in verkaveling Papenhof in Mechelen. Ben Martens Architecten werd tevens door intercommunale Igemo geselecteerd om deel uit te maken van de architectenpool voor het woonproject Maenhoevevelden in Sint-Katelijne-Waver, voor de realisatie van 48 eengezinswoningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.