Nieuws Mechelen Berlaar en Lier worden fietscentrum van fairtrade en duurzaamheid

Berlaar en Lier worden fietscentrum van fairtrade en duurzaamheid

Berlaar en Lier worden fietscentrum van fairtrade en duurzaamheid

Fairtrade en duurzaamheid staan centraal tijdens de Fair Trade Ecocyclo in Berlaar en Lier. Het gaat om twee nieuwe fietsroutes van in totaal 70 kilometer die fietsers langs een dertigtal heerlijke en eerlijke inspiratiepunten in de omgeving leidt. “De provincie Antwerpen sleepte als eerste de titel van Fair Trade Provincie in de wacht, maar we ondersteunen ook de lokale besturen. Deze Fair Trade Ecocyclo is daar een prima voorbeeld van”, legt provinciaal gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Mondiaal Beleid, uit.

De provincie Antwerpen realiseerde in samenwerking met de gemeente Berlaar en de stad Lier een nieuwe fietsbrochure voor de Fair Trade Ecocyclo. “Lier en Berlaar werkten samen aan een boeiende en inspirerende route langsheen een aantal plekken en locaties die bijdragen tot eerlijke handel en duurzame ontwikkeling, met aandacht voor de natuur.” Tijdens de fietsroutes van Fair Trade Ecocyclo kunnen fietsers proeven van verse hoeveproducten en ontdekken ze op een sportieve manier lekkere streekproducten. “Zo kunnen ze zelf ervaren dat fairtrade en duurzaamheid in Berlaar en Lier geen loze begrippen zijn”, vertelt Rik Röttger.

Zaterdag 10 juni wordt de nieuwe fietsbrochure aan het Koningsplein in Lier voorgesteld. Nieuwsgierigen en sportievelingen kunnen dan ook al een korte lus van de Fair Trade Ecocyclo gezamenlijk infietsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.