Nieuws Mechelen ‘Best Pittig’ zet ondernemende vrouwen met migratieroots in de kijker

‘Best Pittig’ zet ondernemende vrouwen met migratieroots in de kijker

‘Best Pittig’ zet ondernemende vrouwen met migratieroots in de kijker

MECHELEN – Best Pittig – het Mechelse vrouwennetwerk onder de koepel van vzw Markant – organiseerde dinsdagavond in Artenova een event rond ondernemerschap bij vrouwen met migratieroots. De Mechelse #sheDIDIT editie (zo heet het evenement) nodigde drie straffe vrouwen uit om in een korte keynote hun verhaal te vertellen.

Ondernemerschap is niet louter mannelijk en toch is in Vlaanderen nog steeds maar 1 op de 3 ondernemers een vrouw. Gelukkig gaat steeds meer vrouwelijk talent voor een eigen onderneming of project. Om andere vrouwen te inspireren wil #SheDIDIT leading ladies met migratieroots in de kijker zetten. #SheDIDIT is een samenwerking tussen Markant vzw, Arteveldehogeschool en Muslinked.

In Artenova, de oude bib in de Moensstraat, kwamen drie straffe dames hun verhaal vertellen.

Christina De Witte (23) is de geestelijke mama van Chrostin. Ze debuteerde met ‘Sommige Meisjes Houden Niet van Roze’ dat ondertussen in zeven talen uit is. De bekendheid van deze Mechelse met Thaise roots nam een vlucht na haar opgemerkte passage in De Slimste Mens.

De Mechelse Nada Ahanach is 37, getrouwd en mama van twee. Na 13 jaar in loondienst bij Truvo als sales consultant besloot ze het roer om te gooien. Ze wilde graag mensen begeleiden in de zoektocht naar een job. En dat is wat ze vandaag doet met dienstenchequekantoor Carefreehome en selectiekantoor M.O.R.E.

Zaina Belorf is een Antwerpse dame met Marokkaanse roots. Ze raakte geboeid door de arganolie uit haar geboortestreek en besloot daar in België mee aan de slag te gaan. Zo ontstond Zainas Handgemaakt. Workshops, een webwinkel en lokale markten, … Zaina verkent volop de mogelijkheden van het ondernemerschap en deelt met plezier haar ervaringen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.