Nieuws Mechelen Bijzaak: De laatste…

Bijzaak: De laatste…

Bijzaak: De laatste…

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Dit is alweer de laatste bijzaak voor dit jaar. Hopelijk mogen we dat ook een beetje letterlijk nemen.
Daarmee bedoel ik dat ik het logisch vind dat wij, met Made in Mechelen, in dit speciale jaar vooral ‘bijzaak’ waren voor jou. Je had als ondernemer wellicht andere dingen aan je hoofd dan elke ochtend door het lokale economisch nieuws scrollen.

Onze baseline ‘Dicht bij ondernemers’ konden we sinds half maart jammer genoeg ook enkel op virtueel vlak waarmaken. En ook de spreekwoordelijke vinger aan de pols moesten we noodgedwongen veranderen door een vinger op het computerklavier of de smartphone.

Ondanks alles ben ik in mijn eerste jaar als volwaardig made-in-journalist heel wat straffe ondernemers tegen gekomen.
Ik heb vaak mijn bedenkingen gehad toen een jonge starter mij superenthousiast zijn of haar nieuwe zaak kwam voorstellen. “Beginnen met ondernemen in volle coronacrisis. Hoe gek kan je zijn?” Ik heb het vaak gedacht, maar nooit hardop gezegd. En dat is maar goed ook want in bijna alle gevallen hadden die jonge durvers gelijk.
Ik heb ondernemers ontmoet die op enkele dagen tijd het geweer compleet van schouder wisselden toen het land in lockdown ging. Die veerkracht en dat positivisme zal ik mij herinneren als ik zelf weer eens gefrustreerd geraak over onbenulligheden.

In de aanloop naar het einde van dit jaar wil ik jou en al onze andere lezers vooral een gezond, ondernemend en succesvol 2021 toewensen. Zelf kijk ik er naar uit om je weer een hand te kunnen schudden zonder dat je dat ervaart alsof ik een revolver op je richt. Ik verlang ernaar om je terug ‘live’ te kunnen spreken, liefst zonder mondmasker zodat we elkaars glimlach kunnen zien.
Volgend jaar wil ik het liefst ook fysiek weer dicht bij de ondernemers staan.

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming
   Personen

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.