Nieuws Mechelen Bijzaak: De paraplu’s gaan open bij 30°C

Bijzaak: De paraplu’s gaan open bij 30°C

Bijzaak: De paraplu’s gaan open bij 30°C

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

De afgelopen week stond in het teken van de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Gelukkig voor de beleidsmakers in dit land waren er ook nog de Rode Duivels die hun rol als bliksemafleider met brio vervulden.
De onfrisse details over de milieuvervuiling rond de 3M fabriek die in de media onthuld werden, storen mij mateloos. Maar wat mij nog meer ergert is dat er, ondanks de tropische temperaturen van de afgelopen dagen, heel wat paraplu’s werden opengetrokken.

Als alles klopt wat ik las is er een hele voetbalploeg aan verkozenen des volks die de afgelopen jaren hun verantwoordelijkheid niet namen. Waarom deden ze dat niet? Omdat de verkiezingen van 2018 eraan kwamen? Omdat het zou leiden tot nog meer vertraging voor de Oosterweelverbinding met het bijhorende gezichtsverlies tot gevolg? Omdat zo’n boodschap hun status van Piet Populair zou aantasten?

Blijkbaar stond er jaren geleden zelfs al een persbericht klaar om de buurtbewoners te waarschuwen voor de vervuiling. Het werd jammer genoeg nooit verstuurd. Die vertrouwelijke e-mails van destijds worden door politieke tegenstanders nu massaal gelekt naar de pers.
Daar word ik kwaad van!

Zelfs nu het duidelijk is dat de grond in Zwijndrecht zwaar vervuild is en er een potentieel gevaar is voor de volksgezondheid, lijkt de enige bekommernis van onze beleidsmakers om hun politieke tegenstanders zoveel als mogelijk in diskrediet te brengen. Nergens hoorde ik deze week een politicus die met een constructieve oplossing op de proppen kwam. Tenzij je een parlementaire onderzoekscommissie een oplossing noemt. En misschien is dat ook wel een oplossing. Eentje om politieke rivalen aan de schandpaal te nagelen. Maar daar hebben de mensen uit Zwijndrecht geen boodschap aan. Zij verwachten echte oplossingen en geen politici die hun kop in het zand steken.
Beste beleidsmakers van dit land: je kop in het zand steken kan soms gevaarlijker zijn dan je zou denken. Zeker als je dat doet in de buurt van Zwijndrecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.