Nieuws Mechelen Bijzaak: Made in Lier

Bijzaak: Made in Lier

Bijzaak: Made in Lier

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Er beweegt iets in ondernemend Lier. En dat is een understatement… Vooral dankzij het onvoorwaardelijk engagement van een aantal ondernemende dames waait er een nieuwe wind door de stad. Hun enthousiasme werkt zelfs zo aanstekelijk dat ik mij liet verleiden om dit initiatief via deze weg nog eens extra in de kijker te zetten.

Liesbeth Schwartz van Constant en Claudia De Moor van Vosschemie zijn al langer hartstochtelijke ambassadeurs van hun stad. Zij proberen nu alle Lierse ondernemers te besmetten. Niet met corona-, maar met het Pallietervirus. Ze vinden – terecht – dat Lier genoeg troeven heeft om uit de schaduw te treden van grote zus Mechelen of moeder Antwerpen.

Ik weet niet of het typisch is voor vrouwen, maar zeker en vast wel voor gedreven ondernemers… Zij houden het niet bij woorden maar vatten de koe bij de horens. Niet alleen de koe trouwens, maar ook de kalfjes. Want met ondernemen kan je niet jong genoeg beginnen vinden ze. Waarom wordt er in de lessen economie van de Lierse middelbare scholen bijvoorbeeld weinig of niet over lokale ondernemingen gesproken. Het is een pertinente vraag waarop ze het antwoord vonden via vijf studenten van de Karel de Grote-hogeschool. Die ontwierpen, onder het moederlijk toeziend oog van Liesbeth, Claudia en co, een werkelijk fantastisch bordspel. Entrepreneur! heet het spel en het draait helemaal om Lierse bedrijven. Toen het de voorbije week werd voorgesteld aan de pers, was ik meteen verkocht. Geniaal vind ik het.

Liesbeth Schwartz vertelde ons vorige week in de rubriek ‘Klare Kijk’ dat ze zich geïnspireerd voelt door de positieve evolutie die Mechelen de afgelopen decennia meemaakte. Als trotse Mechelaar durf ik nu te stellen dat de Maneblussers gerust ook eens over de Nete mogen gaan kijken om inspiratie op te doen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.